Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Danny Kroes ijzersterk naar eerste prijs van het nieuwe raceseizoen

Danny Kroes ijzersterk naar eerste prijs van het nieuwe raceseizoen

geplaatst op 26 februari 2014

Danny Kroes heeft een goede start van het seizoen in de kartsport bekroond met zijn eerste prijs van 2014. De talentvolle karter uit Vijfhuizen nestelde zich in de eindstand van de Chrono Winter Series in de top drie. Een mooie beloning voor Kroes, die zijn voorbereidingen in Spanje begon en via die warm-up zichzelf klaarstoomde voor het nieuwe raceseizoen.

Danny Kroes, uitkomend voor Hugo Motorsport, is ambitieus. Als voorbereiding op het raceseizoen 2014 nam hij onder meer deel aan de Rotax Max Wintercup in het Spaanse Campillos. Bij deze meeting was de gehele Europese top aanwezig. Kroes leerde er veel en dat betaalde zich direct uit tijdens de Winter Series van Chrono Karting. Vol trots kon hij na een ijzersterke race naar het podium.

Kroes blikt terug op zijn succesvolle weekend: “Zaterdag begonnen we met trainen. Het ging direct goed. Op zondag zette ik in de kwalificatie de tweede tijd neer, daar was ik zeer tevreden mee. Helaas hadden we in de eerste race de verkeerde afstelling. Na een goede start reed ik op de eerste plek maar ik kon die positie niet houden doordat mijn kart niet helemaal super lag. Later reed er nog iemand over me heen waardoor de radiateur kapot ging. Gelukkig kon ik nog finishen.”

“In de tweede race had ik weer een goede start. Samen met Richard Verschoor kon ik weglopen, maar daarna kwam de Oostenrijker Thomas Preining me voorbij. In de slotfase liep ik weer in op de kop en finishte ik als derde. Daar ben ik zeer tevreden mee. Met dit resultaat eindigde ik ook als derde in de eindstand, dus dit is zeker een mooie opening van het seizoen.”

Ook in Spanje leerde Kroes veel in het Europese geweld: “Ik heb er veel meters kunnen maken, in het droog en in het nat. Ik heb er vooral geleerd om slim te racen en de rust te bewaren: niet direct alles willen maar plekje voor plekje opschuiven. Ook in Nederland is het niveau hoog, het zit dicht bij elkaar en het is altijd spannend. Dit is mijn eerste prijs van het seizoen en dat voelt goed, het is goed voor het zelfvertrouwen. Ik weet dat ik het kan en dit is een fijne bevestiging. Ik ben ook erg blij met de geweldige support van mijn monteur Billy en mijn teambaas Hugo van der Ham!”