Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Casimir Schmidt Sporttopper 2013!

Casimir Schmidt Sporttopper 2013!

geplaatst op 11 maart 2014

Casimir was al vele malen genomineerd, voor het eerst op 10-jarige leeftijd in 2005. Als Nederlands Kampioen allround en succesvol debutant bij het WK-turnen in Antwerpen pakte hij dit jaar dan toch de welverdiende titel SportTopper 2013!

HOOFDDORP - “Het was een geweldige avond op een bijzondere locatie. Ik ben super trots op onze lokale helden!", waren de woorden van Adam Elzakalai, wethouder Sport, tijdens het Sportgala in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

's Middags was Koning Willem-Alexander aanwezig om het naar hem vernoemde Sportcomplex officieel te openen. 's Avonds was het zwembad, met drijvend podium, het toneel voor het Sportgala. Daar werd bekent gemaakt dat Casimir Schmidt is verkozen tot SportTopper 2013.

SportToppers is een publieksprijs. Het publiek kon van 21 februari tot 4 maart stemmen, via de site van HCnieuws.nl, op zijn favorieten. In totaal zijn er 6.875 stemmen uitgebracht.

De winnaars zijn:
 

Categorie SportTopper t/m 12 jaar
Met 988 stemmen: Jessica Florariu van SV Pax. (9 jaar - Hoofddorp)
Zij werd in haar eerste wedstrijdseizoen 3e op het NK meerkamp en nam bij de toestelfinales 2x goud, 1x zilver en 1x brons mee naar huis.
 

Categorie SportTopper 13 t/m 17 jaar
Met 658 stemmen: Livvy van Saase Alpine skiën (16 jaar - Hoofddorp)
Zij werd voor de tweede keer Nederlands jeugdkampioen Alpine skiën en is de jongste skiester uit de nationale selectie.
 

Categorie SportTopper 18 jaar en ouder
Met 671 stemmen: Casimir Schmidt van SV Pax (18 jaar - Hoofddorp)
Casimir was al vele malen genomineerd, voor het eerst op 10-jarige leeftijd in 2005. Als Nederlands Kampioen allround en succesvol debutant bij het WK-turnen in Antwerpen pakte hij dit jaar dan toch de welverdiende titel SportTopper 2013!
 

Categorie SportTopperteam
Met 771 stemmen: herenteam tot 12 jaar van Judo Yushi
Zij werden Nederlands kampioen in 2013
 

Categorie Sportteam (breedtesport)
Met 802 stemmen: Hoofddorp Pioniers pupillen 1 (Hoofddorp)
Dit team is poulekampioen geworden in de 1e klasse en won 42 van de 44 wedstrijden.
 

Categorie SportVereniging (breedtesport)
Met 1537 stemmen: Voetbalclub SV Dios (Nieuw-Vennep)

Alle winnaars kregen als award een keramisch beeldje en een cheque van € 500,-. Als tegenprestatie geven zij hiervoor een clinic aan recreatieve sporters. SV Dios kreeg van de burgemeester € 1.000,- als steun in de rug voor de vele activiteiten die zij voor de samenleving ontwikkelen.

Bron: Hoofddorpse courant