Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Landstitel voor vrouwen MeerSquash

Landstitel voor vrouwen MeerSquash

geplaatst op 04 maart 2014

HOOFDDORP - De dames van 'MeerSquash hebben vrijdagavond de landstitel veroverd in de Nederlandse squasheredivisie voor vrouwen. In de laatste wedstrijd van het seizoen versloegen de Hoofddorpers in eigen huis Donaci / HSRC De Diepput met 13-4 door zeges van Margriet Huisman, Carmen Nuijen en Ivonne Luijt. Dit was ruim voldoende voor het kampioenschap.

Namens 'MeerSquash bleven de kopvrouwen Huisman (8 zeges uit 8 duels) en Natalie Grinham (2 uit 2) het gehele competitieseizoen ongeslagen. Ook Nuijen (9 uit 11) en Jacqueline Reeuwijk (7 uit 10) droegen met een winstpercentage van zeventig procent of hoger flink bij aan het succes van de landskampioen. Het kampioensteam bestaat verder uit Sonja Rhemrev (6 uit 11), Luijt (5 uit 9), Titia Posdijk (4 uit 6) en Eveline van Esch (1 uit 3).

Door de afsluitende zege op de Haagse squashclub sloegen de dames van 'MeerSquash in de 15 gespeelde competitieduels 173 punten bij elkaar. Poort 80 / MAX Sports Beverwijk eindigde als tweede, voor HSRC De Diepput.

Voor 'MeerSquash is het de vierde keer dat de club bij de vrouwen kampioen van Nederland wordt. In 1998, 1999 en 2011 was de Hoofddorpse squashclub ook al de sterkste in de dameseredivisie.

Op de foto staan: Adam Elzakalai (Wethouder Sport), Sonja Rhemrev, Ivonne Luijt, Eveline van Esch, Margriet Huisman, Jacqueline Reeuwijk en Rik Burger (kandidaat bestuurslid Squash Bond Nederland). Onderaan van links naar rechts: Carmen Nuijen en Titia Posdijk-Wilmink.

Bron: Hoofddorpse Courant