Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » SV Pax erkent als Talent Opleidings Centrum (TOC)

SV Pax erkent als Talent Opleidings Centrum (TOC)

geplaatst op 01 april 2014

SV Pax ontving zondag 30 maart de officiële erkenning van “Talent Opleidings Centrum” (TOC) van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Pax is de eerste vereniging in Nederland die zich Talent Opleidingscentrum mag noemen voor zowel dames- als herenturnen. Demissionair sportwethouder Adam Elzakalai onthulde in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander de schildjes die bij de erkenning horen.

 TOC’s zijn regionale trainingscentra waar de faciliteiten en het kwaliteitsniveau om talenten tot topsportniveau op te leiden op orde zijn. Daarnaast stelt de KNGU ook eisen op het gebied van Veilig Sportklimaat. Door de erkenning wordt bevestigd dat SV Pax een vereniging is waar de opleiding van turntalenten in goede handen is. De vereniging voldoet aan de diverse criteria m.b.t. aantallen talenten, het aantal en de kwaliteit van de trainers, de accommodatie, de voorzieningen en de inzet voor veilig sporten. Ook zijn er goede contacten met onderwijsinstellingen en is de vereniging actief in samenwerkingsverbanden. SV Pax is een van de eerste verenigingen die de erkenning van TOC ontvangt, maar tot nu toe de enige die de erkenning voor zowel de discipline damesturnen als herenturnen heeft.
Demissionair wethouder Adam Elzakalai: “Het is een mooie en terechte erkenning. Ik wens de vereniging toe dat zij als TOC in dit prachtige sportcomplex veel grote talenten mag opleiden.”

Op de foto v.l.n.r. KNGU-bondsraadslid Ab Warssenius, demissionair sportwethouder Adam Elzakalai en SV Paxvoorzitter Hans Feitsma bij de Talent Opleidings Centrum (TOC) schildjes.

bron: Hoofddorpse Courant