Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Synchroonzwemsters behalen tweede plaats op Nederlands Kampioenschap junioren

Synchroonzwemsters behalen tweede plaats op Nederlands Kampioenschap junioren

geplaatst op 02 april 2014

Zaterdag 29 maart organiseerde Swol 1894, in samenwerking met de KNZB, de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Het evenement wordt gehouden in zwembad de Vrolijkheid te Zwolle. De synchroonzwemsters van ZPCH behaalden hier een tweede plaats.

 Het kampioenschap begon in de ochtend met de individuele voorrondes. Van den Hoogen (8e), Loczi (9e), Kasse (10e), Duyverman (15e), Kagchelland (17e) en Nusselder (41e) behaalden hier een techniek gemiddelde van 62,0040 en plaatsten zich als eerste voor de finale ploegen. Shelby Kasse plaatste zich met 63,6997 punten als vijfde voor de finale soli. 

De ploeg van ZPCH was ondanks de zeer sterk gezwommen uitvoering in de finale, niet in staat de eerste plaats vast te houden. Cadans uit Nijmegen ging in de finale ZPCH waardoor de zwemsters genoegen moesten nemen met een tweede plaats. Trainsters Lommerse en de Heij zijn zeer tevreden met deze tweede plaats; de ploeg zwemt pas sinds September in deze samenstelling en de ploeg is nog jong. Rebecca Duyverman is zelfs officieel nog geen junior. Ze hebben zeer sterk gezwommen en een goede indruk achter gelaten. 

De solo van Kasse werd als 3e beoordeeld. De technische achterstand was te groot, waardoor ze niet in staat was een plaatsje te klimmen. Een mooie vijfde plaats was het eindresultaat, waarmee zowel Kasse als haar trainster Keur zeer tevreden waren. 

Aan deze Nederlandse Kampioenschappen deden 78 individuele zwemsters mee, afkomstig van 26 verschillende verenigingen. In de finales zwommen 17 solisten, 14 duetten en 5 ploegen. Naast deelnemers uit Nederland waren er ook deelneemsters uit België. 

De zwemsters van ZPCH gaan zich nu voorbereiden op het tweede deel van het seizoen. Duyverman zal nog deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen onder 15 jaar en met Jong Oranje 2 aan de Luxemburg Cup. Van de Hoogen, Loczi, Kasse en Kagchelland gaan zich met Jong Oranje voorbereiden op de Wereld Jeugd Kampioenschappen. Deze worden gehouden van 31 juli tot 3 augustus in Helsinki, Finland. 

(bron: Hoofdorpse Courant)