Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » GTV De Badhoeve wint vier keer goud

GTV De Badhoeve wint vier keer goud

geplaatst op 02 april 2014

BADHOEVEDORP - De eerste plaatsingswedstrijd voor groepen in het AB-niveau werd zondag 30 maart gehouden in Nieuwegein. De zes oefeningen van GTV De Badhoeve werden allen beloond met podiumplaatsen; met vier gouden en twee zilveren medailles staken de Badhoeve-groepen met kop en schouders boven de concurrentie uit.

 Bij de prejunioren kwamen Kate Dorlandt, Cheyenne Stoffer, Danique Smit en Lieke Faber in actie. Zij lieten twee uitstekende oefeningen zien, beide goed voor goud. Vooral de nieuwe hoepeloefening was een klasse apart en werd beloond met een score van 9.60, bijna 5 punten hoger dan de nummer twee. 

Ook de junioren draaiden een prima wedstrijd. Door een blessure van Xiu Li Kassing moest Amy Molin op het laatste moment invallen. Hier was echter niets van te merken. Samen met Amy Caris, Boukje Kemper, Lajla Dros en de jarige Loren Mauer liet zij een mooie show zien. De oefening met 5 hoepels kreeg een jurywaardering van 10.00, opnieuw goed voor goud. De knotsoefening verliep nog niet helemaal foutloos, maar ook de concurrentie liet steken vallen. De Badhoeve-groep won uiteindelijk de zilveren medaille.

In de middag kwamen de senioren, 16 jaar en ouder, in actie. Ook deze groep kwam uit in een nieuwe samenstelling vanwege een blessure. De laatste paar trainingen was er extra hard gewerkt om de oefeningen onder de knie te krijgen. Tamara Singer, Nina Tuinenburg, Arjanne Jansma, Nikita Indijk en Bryce van der Voort lieten eerst de oefening met 3 hoepels en 2 ballen zien. Bij het inturnen hadden de meiden veel last van zenuwen maar op de wedstrijdvloer was hier niets van te zien. Vol overtuiging draaiden zij een uitstekende oefening, goed voor 10.90. Uiteindelijk wonnen zij hiermee zilver met slechts 0.10 achterstand op het goud. De knotsoefening verliep niet vlekkeloos. Niettemin scoorde de Badhoeve-groep ruim hoger dan de concurrentie. Met 9.20 wonnen de Badhoeve-meiden verdiend goud.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 5 april in Mol, België.

(Bron: www.gtvdebadhoeve.nl)