Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Nationale Sportweek 2014

Nationale Sportweek 2014

geplaatst op 02 april 2014

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In 2014 vindt de Nationale Sportweek van 19 tot en met 26 april plaats.

De Nationale Sportweek vindt doorgaans de laatste week van de maand april plaats. De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. 

Doel 
De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

Recorddeelname
In 2013 organiseerden 186 gemeenten een lokale Sportweek. Daarnaast werden er in nog eens ruim 100 gemeenten sportactiviteiten georganiseerd. Landelijk werden er 7.000 sportactiviteiten georganiseerd waaraan ruim 870.000 Nederlanders deelnamen. Recordaantallen, die ieder jaar weer toenemen!

Op vrijdag 25 april, de dag voor Koningsdag, vinden voor de tweede keer de Koningsspelen plaats.