Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Interview met Casimir Schmidt

Interview met Casimir Schmidt

geplaatst op 08 april 2014

Casimir is Sporttopper van het jaar 2013 geworden. Naar aanleiding hiervan hebben wij hem gevraagd een paar vraagjes te beantwoorden.

Jij bent Sporttopper 2013 geworden? Wat betekent dat voor je?
Ik was wel verrast dat ik sporttopper werd omdat ik al zo vaak genomineerd geweest ben en nooit echt de prijs gewonnen heb.
Het betekent wel veel voor me. Ook omdat 2013 voor mij een zwaar maar wel succesvol jaar geweest is. 2013 was namelijk mijn eerste jaar als senior turner en die overgang is best wel groot.

Zoals te zien is in het filmpje "the hard way to success" is je zus Annabelle een belangrijke inspiratiebron voor jou. Wat inspireert jou nog meer op elke dag weer hard te trainen?
Mijn doel is de Olympische Spelen 2016 in Rio te halen met het team! Dit inspireert mij enorm omdat we momenteel op de goede weg zijn. Daar wil ik keihard voor trainen want het is haalbaar.

Naar welk resultaat kijk jij met de meeste trots naar terug?
Ik denk toch wel de gouden medaille op het EK junioren in 2012 op sprong. Verder ook de 18de plaats allround als 1ste jaars senior bij het WK in Anwerpen.

Wat staat er in 2014 nog op het programma en wat is jouw doel voor dit jaar?
Ik ben nu keihard aan het trainen voor de EK in mei. Ik moet mij nog plaatsen. 12 april is de laatste plaatsingswedstrijd in België.
18 tot 20 april ga ik naar mijn 2de Worldcup in Ljubljana. (De eerste was 2 weken geleden in Qatar). In juni ga ik ook meedoen aan de NK.
En dan natuurlijk de WK in oktober in China. Daar moeten we als team ons proberen te plaatsen voor een rechtstreekse ticket naar de OS.
Dus mijn grootste doelen dit jaar zijn de EK in mei en de WK in oktober.

Wat zou je nog graag willen meegeven aan jonge sporters? Wat is belangrijk om te doen om net zo succesvol te worden als jij?
Plezier blijven houden in wat je doet en zuinig zijn op je lichaam. Goed eten en drinken!