Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Lars Griekspoor kwalificeert zich voor het EK 125cc in Bulgarije

Lars Griekspoor kwalificeert zich voor het EK 125cc in Bulgarije

geplaatst op 21 april 2014

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft zich tijdens de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Bulgaarse Sevlievo weten te kwalificeren voor de wedstrijd.

Toen hij hierin was geslaagd wilde hij beide manches uitrijden en dit is hem gelukt. De rijder uit Nieuw Vennep finishte op een zesendertigste en een vijfendertigste plaats in de manches en heeft hiermee weer een schat aan ervaring opgedaan.

Na de wedstrijd in Italie waren Lars en zijn team gelijk doorgereden richting Bulgarije om daar op woensdag eerst nog een dag te gaan trainen. Vervolgens werd er verder gereisd richting het circuit van Sevlievo. Toen Lars op het circuit aan kwam, lag het er nat bij en tot overmaat van ramp bleef het maar regenen.
Op zaterdag werd er in 1 groep getraind. In de tijdtraining zette Lars een eenendertigste tijd op de klokken en kwalificeerde zich hiermee voor de wedstrijd. Dit was ook het doel van Lars voor deze wedstrijd. Ondanks dat het heel veel geregend had, lag de baan er boven verwachting goed bij. Wel had Lars in de training nog wat moeite met de hoogteverschillen.
‘’In de eerste manche pakte ik een slechte start maar ik kon gelijk in de eerste bocht al een aantal plaatsen goed maken. Ik had mijzelf geen doel gesteld in de manches en probeerde gewoon te genieten van de baan en alles eromheen. Toch kreeg ik last van harde onderarmen en ging ik nadenken over hoe ik moest rijden. Dit had tot gevolg dat ik bang werd. Uiteindelijk finishte ik op een zesendertigste plaats. De start van de tweede manche was super en rond de tiende plaats kon ik aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging in het begin super en lang kon ik het volhouden om mijzelf rond de twintigste plaats te handhaven. Door een aantal foutjes verloor ik een aantal posities en ging ik voorzichtiger rijden. Daarnaast kreeg ik opnieuw last van opgepompte armen. Ik wilde graag twee keer finishen en legde in deze manche beslag op een vijfendertigste plaats’’.
Lars heeft gemerkt dat het tempo enorm hoog ligt in deze klasse en wanneer je een foutje maakt dat je meteen door twee of drie rijders in wordt gehaald. Lars heeft veel van dit weekend geleerd en gaat met een goed gevoel naar het ONK 125cc in Axel. Deze wedstrijd staat aanstaande zaterdag op het programma.