Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Derde proftitel voor Schweertman

Derde proftitel voor Schweertman

geplaatst op 19 april 2014

Squasher Piedro Schweertman heeft vrijdag voor de derde keer in zijn loopbaan een toernooi op de PSA World Tour gewonnen. In het Zuid-Afrikaanse Johannesburg was de Hoofddorper de sterkste tijdens de Central Gauteng Open 2014. In de finale veegde de ongeplaatste Schweertman (PSA-315) de vloer aan met Engelsman Tom Ford (PSA-113), de nummer drie van de plaatsingslijst: 11-2, 11-5, 11-1.

 “Ik heb twee fantastische weken gehad in Zuid-Afrika”, liet de winnaar na afloop weten. “Om zo terug te keren op de PSA World Tour is natuurlijk geweldig. Hopelijk kan ik deze goede lijn voortzetten.”

De dertigjarige Schweertman maakte vorige week in Pretoria zijn rentree in het mondiale squashcircuit, nadat hij in maart 2012 had besloten om tijdelijk te stoppen met internationaal squash. In zijn eerste toernooi haalde hij al direct de halve finales, een week later volgde dus een prachtige toernooizege.

Met zijn onverwachte overwinning veroverde Schweertman 90 punten voor de wereldranglijst van de Professional Squash Association (PSA). Hierdoor zal de squashinternational volgende maand flink stijgen op de mondiale ranking. Naar verwachting zal de speler van landskampioen Victoria Rotterdam met stip de top-200 binnen dringen. Op dit moment staat Schweertman 315e.

Voor de linkshandige Nederlander was het overigens de eerste keer dat hij een internationaal proftoernooi won buiten de landsgrenzen. In 2010 won hij al eens in Hoofddorp (‘MeerSquash Open) en in Barendrecht (Q-sourcing Trophy).

Schweertman zal zich nu gaan voorbereiden op het EK voor landenteams. Van 30 april t/m 3 mei vormt de Hoofddorper samen met Laurens Jan Anjema, Sebastiaan Weenink, Dylan Bennett en Rick Penders de Nederlandse mannenploeg die in het Italiaanse Riccione mee doet aan de Europese titelstrijd.

© SquashLife.nl