Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Karter Danny Kroes in topvorm op NK en EK

Karter Danny Kroes in topvorm op NK en EK

geplaatst op 05 mei 2014

De veertienjarige Danny Kroes maakt een geweldige start van het kartseizoen 2014 mee. De talentvolle karter uit het team van Hugo Motorsports richt zich dit jaar op de Rotax Max Junior, waarin hij zowel op Nationaal als Internationaal niveau actief is.

Tijdens de eerste ronde van de Euro Challenge in Genk bewees hij zijn talent, door in het sterke veld ijzersterk als zevende te eindigen. Ook op het Nederlands Kampioenschap doet Kroes mee om de prijzen, en liet hij in het afgelopen weekend zien dat hij één van de Nederlandse toppers is.

"Het EK ging heel erg goed," blikte Danny Kroes tegenover RaceXpress.nl terug op de Euro Challenge in België. "We hebben voorafgaand aan de race lekker getraind, en in de prefinale zat ik er met een 11e startplek goed bij. Op die positie kwam ik ook over de finish." In de belangrijke finale toonde het racetalent uit Vijfhuizen vervolgens dat hij uit het juiste racehout gesneden is. Tussen de Europese top beleefde Kroes een moeilijke start van de race, maar hij vocht zich vervolgens knap naar voren: "Ik startte als elfde, maar ik kreeg een tik en viel daardoor terug naar de 19e plaats. Toch ging de race goed, en ik kon andere rijders best makkelijk inhalen. Daardoor reed ik vanaf de 19e plaats naar p7, en daar was ik heel blij mee!"

In het weekend van 19 en 20 april stond de Tonykarter aan de start van de tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap, waarbij hij opnieuw liet zien dat hij bij de top van zijn klasse hoort. Danny Kroes eindigde in de kwalificatie op zaterdag als vierde, en reed in de eerste twee races op zondag netjes in de top-5. Toch was de ambitieuze rijder hier nog niet tevreden mee: "In de eerste twee races hadden we de afstelling van de kart nog niet helemaal goed staan, en in de tweede race maakte ik zelf ook nog wat foutjes. Daardoor viel ik soms wat terug, al vocht ik me weer terug naar voren. Ik lag tussendoor wel even op de derde plaats, maar dat kon ik niet volhouden." De laatste race van de dag kwam het alsnog goed: "De laatste race ging lekker. Ik lag derde, en in de laatste rondes haalde ik de rijder voor me in, en lag ik tweede. Ik kon zelfs naar de man op p1 toe rijden, maar het gat was te groot. Daardoor werd ik toch mooi tweede. Als ik terugkijk op de dag, denk ik dat iets wat niet goed begon, toch goed is geëindigd!"

Al met al kan dus wel gesteld worden dat Danny Kroes een ijzersterke start van het seizoen heeft meegemaakt, en dat hij dit jaar als serieuze kanshebber voor de podiumplaatsen gezien mag worden. In deze uitdaging wordt de talentvolle karter gesteund door team Hugo Motorsports en sponsor Company Box, die Danny dan ook van harte wil bedanken!

Bron: racexpress.nl