Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Angelique Gertenbach Nederlands kampioen tafeltennis

Angelique Gertenbach Nederlands kampioen tafeltennis

geplaatst op 13 mei 2014

Aan het Nederlands Kampioenschap tafeltennis deden voor HTC (Hoofddorpse Tafeltennis Club) 4 jongens en 4 meisjes mee. Voor Angelique Gertenbach werd het een succesvol weekend, zij wist wederom de NK-titel te pakken.

 Angelique Gertenbach, eerste geplaatst bij de meisjes junioren, kwam eenvoudig haar poule door. In de rondes daarna ging het alles behalve makkelijk. In de halve finale kwam het zelfs nog tot een thriller in de vijfde game maar, Gertenbach wist rustig te blijven en plaatste zich voor de finale. De tegenstandster hierin was de verrassend goed spelende Nikki Eerland. De Hoofddorpse tafeltennisster, die op het juiste moment haar beste wedstrijd van de dag speelde, versloeg Eerland in vier games en mag zich wederom een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Nienke Meezen en Brian Bakker vielen in de prijzen op het NK voor B-licenties. In de ochtend begonnen beiden in een zware poule (bij Meezen bleken achteraf zelfs de twee finalisten in haar poule te zitten) en kwamen daarmee in het troosttoernooi terecht. Daar begon echter voor beiden een winning-streak die doorging tot de finale. De tegenstander van Bakker was iets te sterk, maar Meerzen haalde met een 3-0 overwinning een overtuigende eerste plaats binnen.