Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Goud, tweemaal zilver en zes toestelfinales voor Paxturnsters

Goud, tweemaal zilver en zes toestelfinales voor Paxturnsters

geplaatst op 20 mei 2014

In de halve finales van het bondskampioenschap eerste divisie senioren op zondag 18 mei in Waalwijk domineerden de Paxturnsters op het erepodium. Zij namen niet alleen de meeste medailles, maar ook de meeste kwalificaties voor de toestelfinales mee naar huis.

In de eerste wedstrijd van de senioren begonnen Anne Klein en Ilana Sinic op vloer met een uitstekende oefening. Anne behaalde hier de meeste punten en kwalificeerde zich voor de toestelfinale. Ilana schreef de derde score op dit toestel op haar naam en greep net naast de kwalificatie. Heel jammer voor Ilana die de huidige Nederlands kampioene op vloer is.

Op sprong liet Anne een huizenhoge overslag hurksalto en hoeksalto zien. Ilana turnde een nieuwe sprong; een overslag salto met een ½ draai. Nog niet eerder vertoond in de 1e divisie en het lukte! Met de tweede sprong erbij, een overslag salto, plaatste Ilana zich als tweede voor de finale, net achter haar clubgenote Anne die de hoogste score haalde. Op brug was Ilana goed met haar nieuwe afsprong ondersprong salto ½ draai, en Anne nog wat beter. Anne kwalificeerde zich voor haar derde toestelfinale. Na een redelijke balkoefening, bleek dat Anne in deze halve finale het goud en Ilana het zilver in ontvangst mocht nemen.

In de tweede halve finale voor de senioren steeg Chantal Peper op vloer boven zichzelf uit. Met maar liefst een 13.767 en een voorsprong van ruim 0.7 op de nummer twee, plaatste zij zich als eeerst voor de toestelfinales. Ook op sprong wist Chantal zich als eerste te plaatsen met o.a. een superhoge tsukihurk tot stilstand. Op balk moest zij helaas een val incasseren met een hele mooie schaapsprong die niemand in haar niveau maakt. Chantal won in deze halve finale de zilveren medaille met 50 punten.

De bondsmeerkampfinale en de toestelfinales voor de dames van de eerste divisie zijn op 14 en 15 juni in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp.