Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Europacup judo komt naar SKWA

Europacup judo komt naar SKWA

geplaatst op 22 mei 2014

Judo Bond Nederland (JBN) heeft bekendgemaakt dat de Europacup judo voor clubteams naar Hoofddorp komt. Op 20 december vindt het evenement plaats in Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

 De Europese Judo Unie heeft het evenement toegekend aan de Judo Bond Nederland (JBN) en Stichting Top Judo Kenamju. De Haarlemse judoclub, veelvoudig winnaar bij de dames en heren, draagt samen met de JBN zorg voor de organisatie van het evenement. Het wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland.

Wethouder Sport, Adam Elzakalai is erg blij met de keuze voor Hoofddorp: “Ik vind het geweldig dat men gekozen heeft voor ons top- en breedtesportcomplex in Hoofddorp. Het recentelijk geopende Sportcomplex Koning Willem-Alexander geeft daarmee aan helemaal klaar te zijn voor internationale wedstrijden. Ik kijk er erg naar uit!"

Ook Willem Jan Stegeman, voorzitter van de Judo Bond Nederland, is enthousiast: “We zijn blij dat de Europacup judo, dankzij de gemeente Haarlemmermeer en provincie Noord-Holland, weer in Nederland gehouden wordt. In Hoofddorp ligt een prachtig complex dat helemaal voldoet aan de internationale eisen. Daarnaast hebben we er alle vertrouwen in dat Stichting Top Judo Kenamju, samen met de experts binnen de JBN, de organisatie van het evenement in goede banen leidt."