Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Zes keer goud voor GTV De Badhoeve op NK

Zes keer goud voor GTV De Badhoeve op NK

geplaatst op 23 mei 2014

GTV De Badhoeve heeft een succesvol weekend achter de rug met zes Nederlandse titels. Zondag wonnen Danique Smit en Bryce van der Voort de Nederlandse titel B-niveau in hun leeftijdsklasse. De dag ervoor hadden de CD-groepen van De Badhoeve al vier gouden medailles in de wacht gesleept.

Zondag 18 mei werd in Dordrecht het Nederlands Kampioenschap voor het B-niveau gehouden. Via drie kwalificatiewedstrijden hadden vijf Badhoeve-leden zich geplaatst voor deze finale. De 15-jarige Bryce van der Voort kwam als eerste Badhoeve-lid op de vloer. Haar hoepeloefening werd beloond met 9.85. Met deze score nam Bryce meteen afstand van de concurrentie. Na elke ronde bouwde ze haar voorsprong uit. Uiteindelijk werd zij met ruim drie punten voorsprong Nederlands Kampioene bij de junioren.

Bij de pre-junioren kwam Danique Smit in actie. De 11-jarige gymnaste kwam als favoriet de finale binnen. Op alle plaatsingswedstrijden had zij goud gewonnen. Na de eerste ronde stond echter clubgenootje Lieke Faber aan kop met 8.00 punten. Danique scoorde 7.40. Met de hoepeloefening nam Danique revanche. Met de hoogste score van de dag in haar leeftijdsklasse: 8.95 zorgde Danique ervoor dat ook de tweede Nederlandse titel naar een Badhoeve-lid ging. Lieke werd achtste.

Bij de senioren had Arjanne Jansma lang uitzicht op goud, maar maakte in haar laatste oefening een grote fout waardoor zij uiteindelijk zilver won. Tamara Singer eindigde net naast het podium op de vierde plaats.

CD-groepen
Zaterdag 17 mei vond in Almere de finale voor groepen in het CD-niveau plaats. Vier Badhoeve-groepen kwamen in actie. Bij de senioren C gaven Britt van Elleswijk, Tanja Milos, Bente en Tjitske de Melker, Sabine ten Boer en Rebecca de Koning een mooie show met hun knotsen, goed voor de gouden medaille. Met de hoepel/baloefening werden zij vierde.

Bij de junioren op D-niveau stak de Badhoeve-groep met kop en schouders boven de concurrentie uit. Beide oefeningen, uitgevoerd door Rosalie Kostman, Stella de Morais, Indira Korf, Jessica Zwennis en Tamara Mijatovic wonnen dan ook verdiend goud.

De zesde gouden Badhoeve-medaille van het weekend ging naar de pre-junioren D. Ook deze groep bestaande uit Mendy Giele, Isabelle van Lookeren, Charlotte Joustra, Yara Gotink en Jill Popma mag zich een jaar lang Nederlands beste noemen.

Clubgenootjes Nikita Mijatovic, Anna Jebose, Asra Kilic, Lotte Verburg en Katja Baauw eindigden net naast het podium op de vierde plaats.

Trainster Etteke Mojet: 'Onze meiden hebben met deze resultaten opnieuw bewezen dat GTV De Badhoeve in Nederland bij de top hoort.' Om deze positie ook de komende jaren vast te houden is GTV De Badhoeve op zoek naar nieuwe jonge talenten. Via www.gtvdebadhoeve kan een gratis proefles aangevraagd worden.

Foto: B.J.A.Treuren