Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Casimir Schmidt vierde op EK

Casimir Schmidt vierde op EK

geplaatst op 27 mei 2014

Casimir Schmidt is zondag bij de Europese kampioenschappen turnen in Sofia als vierde geëindigd in de toestelfinale op sprong. De Hoofddorper realiseerde over twee sprongen een gemiddelde score van 14,833.

"Ik zie dit niet als brons verliezen, ik ben superblij met dit resultaat", vertelde Schmidt. De Europees kampioen op sprong bij de junioren in 2012, kwam met de eerste sprong en een prima landing tot 15.000. De tweede sprong maakte Casimir een stap bij de landing: 14.666. Casimir's gemiddelde: 14.833. Casimir werd hiermee verdienstelijk vierde!

Niet de meest populaire klassering, maar Casimir is er erg blij mee. “Mijn eerste sprong ging geweldig, in één keer tot stand. Bij de tweede heb ik me niet gek laten maken en er niet voor gekozen om ook deze sprong bewust tot stand te proberen. Dan zul je juist zien dat het niet goed gaat.” En zodoende rondt een blije Casimir zijn EK af. 

Het team is zaterdag zesde geworden in de landenwedstrijd. Epke Zonderland, Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes, Bart Deurloo en Casimir Schmidt kwamen tot een score van 256,979 punten.