Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Duyverman 2e bij NK Synchroonzwemmen

Duyverman 2e bij NK Synchroonzwemmen

geplaatst op 27 mei 2014

Zaterdag 24 mei en zondag 25 mei was het Sportcomplex Koning Willem-Alexander het strijdtoneel voor de Synchrobeat en de NK vrije combinatie. De 14-jarige Rebecca Duyverman behaalde voor ZPCH een zilveren medaille in de categorie solo onder 15 jaar.

Zaterdag behaalde Rebecca in de technische voorronde een vierde plaats met 62,4356 punten. In de middag streden de beste 12 solisten uit de voorrondes om de medailles. Rebecca zwom haar solo vol overtuiging en behaalde 63,8667 punten. Dit was voldoende om de zilveren medaille in ontvangst te mogen nemen. In dezelfde categorie behaalde Femke van Kesteren een 7e plaats met haar solo.

Naast Rebecca Duyverman kwamen nog meer synchroonzwemsters van ZPCH in actie. In de categorie onder 15 jaar behaalde de groep een mooie 7e plaats. De groep, gezwommen door Valerie Verhoef, Esmee Hagenbeek, Britt de Moes, Femke van Kesteren, Julia Bakker, Miryanna Spaan en Kishan Sahertian stonden na de technische voorronde op een 8e plaats. Dankzij een hele mooie, strak uitgevoerde uitvoering wisten ze een plaatsje te klimmen.
Het duet van Kishan en Britt ging ook zeer goed. Na de voorrondes mochten ze als 12e duet naar de finales en hadden ze niets te verliezen. Ze zwommen vol overtuiging en met heel veel uitstraling hun duet, wat uiteindelijk een hele mooie 7e plaats opleverde.

Categorie onder 12 jaar
Ook in de categorie onder 12 jaar waren er deelnemers van ZPCH. In deze categorie behaalde ZPCH twee vierde plaatsen. De ploeg gezwommen door Sterre van der Jagt, Zärrin Sahertian, Femke Vos, Gioia Captijn, Madeleine Regtering, Noortje Reijnen en Ilse de Heij stonden na de technische voorronde nog op een 3e plaats. In de finales moesten ze helaas een plekje toegeven en genoegen nemen met een 4e plaats. Ook het duet van Zärrin Sahertian en Femke Vos moest genoegen nemen met een 4e plaats. De uitvoering werd door de jury wel als derde beoordeeld, maar de achterstand na de voorronde was te groot om een plaatsje te stijgen.

Topsportlicentie
De officiële opening van het NK werd zaterdagmiddag verricht door wethouder Adam Elzakalai wethouder van o.a. sport in de Haarlemmermeer. Na de opening kreeg ZPCH uit handen van KNZB technisch directeur Kees van Hardeveld het eerste deel van de topsportlicentie uitgereikt. Ruim een jaar lang heeft de afdeling synchroonzwemmen van ZPCH gewerkt om als eerste vereniging in Nederland de topsportlicentie te mogen ontvangen. Dit eerste deel betekend dat ZPCH organisatorisch een goed programma en goede faciliteiten heeft, voor de ontwikkeling van talentvolle synchroonzwemsters tot mogelijke topsporters.

De organisatie van de Synchrobeat en NK Combinatie was in handen van ZPCH, samen met de KNZB en Sportfondsen.

Foto: Renata Jansen