Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Acht NK medailles voor turnsters SV Pax

Acht NK medailles voor turnsters SV Pax

geplaatst op 27 mei 2014

Zes Pax turnsters hadden zich gekwalificeerd voor het KNGU bondskampioenschap tweede divisie op 24 en 25 mei in Breda.

De grote verassing van het weekend was de 13-jarige Kirsten Oskamp uit Hoofddorp. Met een voorsprong van 0.8 op de nummer twee won zij het goud en werd bondskampioene bij de junioren tweede divisie.
Kirsten bleek mentaal heel sterk en turnde een foutloze wedstrijd. Haar teamgenote Aimée Goudsmit stond na twee toestellen nog bovenaan en even leek het erop dat beide turnsters met een medaille naar huis zouden gaan. Helaas moest Aimée twee vallen van balk incasseren. Zij herpakte zich na deze teleurstelling zeer goed, door met een uitstekende vloeroefening toch nog 6e te worden.Jessica Florariu draaide bij de pupillen 1 N2 een zeer goede en stabiele wedstrijd en won heel knap de bronzen medaille.

Zondag waren de toestelfinales. Aimée nam gelijk revanche en won het zilver op brug met een zeer nette brugoefening. Kirsten was weer ijzersterk op vloer en werd hier wederom bondskampioene. Jessica wist haar zenuwen op balk de baas te blijven en pakte op dit toestel het goud, nadat zij ook al op vloer een bronzen medaille won. Jade Xin turnde zich met een fantastische vloeroefening naar een zilveren medaille. En ook Juan Dijkstra liet een hele mooie vloeroefening met veel uitstraling zien en won het brons.

Op de foto: Aimée, Kirsten en Juan