Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Team Judo Yushi tot 15 jaar kampioen van NH

Team Judo Yushi tot 15 jaar kampioen van NH

geplaatst op 03 juni 2014

Het jongensteam tot 15 jaar van Judo Yushi is kampioen geworden van Noord-Holland. Ook alle andere teams eindigden op het erepodium.

 De teamkampioenschappen van Noord-Holland tot 15 jaar en tot 12 jaar vormen de voorronden voor het NK. Het jongensteam tot 12 jaar hoefde niet deel te nemen, omdat het de huidige Nederlands kampioen is en reeds is geplaatst voor het NK.

Het jongensteam tot 15 jaar plaatste zich als kampioen van Noord-Holland eveneens voor het NK. Het team won in de voorronden drie keer met 5-0, van Kenamju uit Haarlem, Topjudo Amsterdam Zuid-Oost en BOS Judo uit Hoorn. In de finale stond Judo Yushi tegenover het combinatieteam Rietdijk (Velserbroek)/ Kodokan (Purmerend). Het werd een spannende confrontatie, want na vier wedstrijden was de stand 2-2. Tim Fennema kon tot 60 kg het winnende punt binnenhalen, waardoor het kampioenschap en plaatsing een feit was.

Bij de meisjes tot 15 jaar nam Judo Yushi deel met een gecombineerd team. Zij wonnen de finale tegen BOS judo eenvoudig met 4-1 en plaatste zich eveneens. Het meisjesteam tot 12 jaar werd verdienstelijk derde van Noord-Holland.

Behalve de kampioenschappen voor het NK werden ook de kampioenschappen van Noord-Holland voor A- en B- pupillen gehouden. Dit zijn kampioenschappen in de leeftijd tot 12 en tot 10 jaar, maar dit zijn mixed teams met meer deelnemers. Op dit kampioenschap werd het B-pupillenteam tot 12 jaar tweede van Noord-Holland. Het team won van Cees Veen met 10-4, van Rietdijk/Kodokan met 8-6, van Tom van der Kolk met 8-6 en van de latere kampioen Topjudo Alkmaar met 10-4. Alleen tegen Kenamju verloor Judo Yushi met 6-8. Het B-pupillenteam werd tweede van Noord-Holland. De A-pupillen tot 10 jaar hadden geen compleet team, maar konden toch twee van de vier wedstrijden winnen en werden derde van Noord-Holland.

Wederom een succesvol weekend voor de jeugdteams van Judo Yushi, waarbij straks drie teams van Judo Yushi op het NK vertegenwoordigd zullen zijn.