Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Gertenbach naar EK Jeugd

Gertenbach naar EK Jeugd

geplaatst op 05 juni 2014

Angelique Gertenbach heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor het EK Tafeltennis voor de jeugd, deze zomer in Italië.

Na een lange strijd, die al het hele jaar heeft geduurd, speelden de beste 12 deelnemers per leeftijdscategorie de finale van de meerkampen (top 12). Voor HTC deden Simone Broersen en Angelique Gertenbach mee, beide uitkomend in de meisjes junioren klasse.

Simone, vrijdagnacht teruggekomen uit Griekenland, betaalde haar prijs voor een welverdiende vakantie door niet fit aan de start van het toernooi te verschijnen. Moe ging ze wel voor de winst maar kon haar doorgaans hoge niveau niet laten zien en sloot het weekend af met een gedeelde vijfde plaats maar, moest door onderling resultaat, genoegen nemen met de 9e plaats.

Angelique Gertenbach stond wel fris aan de start, maar kon de eerste dag niet optimaal presteren. Zij kon de schade beperken door op het juiste moment te “vlammen” en sloot de eerste dag af met 5 winstpartijen en 1 verlies partij. De tweede dag liet ze zien de beste van Nederland te zijn door zonder gameverlies de tegenstanders van tafel te slaan. Mede dankzij deze overwinning plaatst Angelique Gertenbach zich voor de Europese Jeugd Kampioenschappen die deze zomer in Italië worden gehouden.