Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Vaessen Pioniers door naar Play-Offs

Vaessen Pioniers door naar Play-Offs

geplaatst op 05 juni 2014

Vaessen Pioniers heeft zich dinsdagavond weten te plaatsen voor de Play-Offs. De Hoofddorpse honkballers konden zich afgelopen zaterdag als eerste ploeg kwalificeren, maar misten die kans tot tweemaal toe in de serie tegen L&D Amsterdam.

Dinsdagavond lieten de Hoofddorpers zich niet hetzelfde gebeuren. UVV werd in Utrecht eenvoudig aan de kant gezet. Via vijftien honkslagen sloeg Pioniers zich met 1-8 langs UVV.

Vince Rooi bracht zijn ploeg op 0-2. Via hits van Kevin Dirksen, Dè Flanegin en Taylor Clemensia werd het hierna zelfs nog 0-4 in de derde inning. In de slotfase liepen de bezoekers verder uit naar de 1-8 eindstand.

Met de overwinning passeert Vaessen Pioniers op de slotdag van de eerste periode L&D Amsterdam in het klassement en blijft de Hoofddorpse formatie de Amsterdammers met slechts één punt voor. Dat is wel voldoende voor het tweede startbewijs voor de Play-Offs.

Vanaf aankomende donderdag starten de acht hoofdklasseteams met nul punten aan de tweede periode. Dan wordt gespeeld om de laatste twee plaatsen in de Play-Offs.