Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Prins Nederlands kampioen golf

Prins Nederlands kampioen golf

geplaatst op 10 juni 2014

Tijdens de finale van de Jongens Junioren om de Trompbeker moest een play-off tussen drie spelers de beslissing geven en was Severiano Prins de beste.

Lars Keunen en Jeroen Krietemeijer, beide spelend op de Eindhovensche Golf, en Severiano Prins van de Haarlemmermeersche hadden na 72 holes een gelijke stand van 1 onder par. Een play-off moest beslissing geven en nadat de drie allemaal een par hadden gescoord op de par-3 negende, was Prins op de tweede extra hole het dichst bij de hole en wist hij met een birdie de winst naar zich toe te trekken.

Severeiano Prins wint met een 1 onder par (72-77-70-68), voor Lars van Keunen (73-70-76-68) en Jeroen Krietemeijer (71-72-75-69). Vince van Veen eindigde op level par (76-67-71-74) op plaats drie.

“Ik ben kapot!”, bracht een vermoeide maar gelukkige Severiano Prins uit na afloop van de twee extra holes.

“Zondag wordt ik 19 en dit is een heel mooi cadeautje. Gisteren ging het wat minder maar vandaag heb ik me herpakt en het ging heel lekker. Mijn vader zij nog dat ik wat moest gaan doen, en dat is gelukt! Vorig ik jaar was ik tweede achter Lars van Meijel en nu pak ik mijn eerste prijs van het jaar. Ik heb veel gestudeerd en ben nu terug op mijn oude niveau. Ik kan weer meedoen met de boys! Ik won vandaag niet van de minste. Jeroen en Lars speelden een prima slotronde en dan smaakt de overwinning nog zoeter.”

Foto: Ronald Spijer