Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Bondskampioenschap turnen dames in Hoofddorp

Bondskampioenschap turnen dames in Hoofddorp

geplaatst op 10 juni 2014

Op 14 en 15 juni organiseert SV Pax Haarlemmermeer i.s.m. de KNGU, het bondskampioenschap turnen dames N1, N2 en 1e divisie en de kwalificatie Ere divisie jeugd. Dit landelijke turnevenement vindt plaats in de sporthal van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) in Hoofddorp.

N1 is het hoogst haalbare niveau in Nederland voor turnsters tot en met 12 jaar. De overige turnsters in het hoogste niveau kunnen zich via deze wedstrijd kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam dat een week later wordt gehouden. Voor de turnsters uit de eerste divisie, het eerste niveau onder de topsport is de wedstrijd in Haarlemmermeer de landelijke finale. De turnsters hebben zich via 1/8, 1/4 en 1/2 finale wedstrijden voor deze finale gekwalificeerd en komen uit heel Nederland.

Er doen dit weekend in totaal 400 turnsters mee variërend in leeftijd van 8 tot en met 24 jaar. Het is daarmee na Fantastic Gymnastics in Rotterdam, de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor het damesturnen in Nederland. SV Pax is er trots op dit evenement in het sportcomplex, waar de vereniging haar thuisbasis heeft, en in het Jaar van de Sport in Haarlemmermeer te mogen organiseren.

Voor Pax komen veertien turnsters uit in dit wedstrijdweekend. Op zaterdag zijn dat: Ilze van der Geest, Ilse Stoovelaar, Sarah Knibbe en Lot Ruiter bij de jeugd en Lois Janssen (instap N1). Nikita Janssen bij de junioren en Ilana Sincic, Anne Klein en Chantal Peper bij de senioren. Op zondag is het de beurt aan Zenna van der Lubbe, Nathalie Soetekouw, Romy van der Lichte en Chun Yan Ringenaldus bij de pupillen en Lois Janssen (instap N1). En Olivia Mulready, Vienna Supriana,  en Bogusia Rossen bij de jeugd. Zeker in deze laatste categorie, maar ook bij de senioren tijdens de meerkamp op zaterdag en de toestelfinales op zondag, zijn er meerdere medaillekansen.

Zowel op zaterdag als op zondag zijn er drie wedstrijdrondes. De indeling van de wedstrijden en de tijden zijn te vinden op de website van de KNGU. De entreegelden zijn 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen t/m 12 jaar.