Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » 2e zege Europa Cup voor Pioniers

2e zege Europa Cup voor Pioniers

geplaatst op 19 juni 2014

De Hoofddorp Pioniers zijn na hun tweede wedstrijd van de Europa Cup nog ongeslagen. De gastheer van het toernooi won het duel tegen Rouen Huskies met 3-6.

De gewaarschuwde honkballers van Vaessen Pioniers hielden vanavond hun hoofd koel tegen Rouen Huskies, het Franse team dat een dag eerder nog stuntte met winst tegen Nettuno.

Op de tweede dag van het Europa Cup-toernooi in Hoofddorp kwam de aanval van Vaessen Pioniers al beter op gang dan een dag eerder. Sloeg de formatie van hoofdcoach Robert Klaver gisteren nog zes honkslagen tegen Kotlarka Praha, vandaag tegen Rouen Huskies kwam het team tot elf hits.

Effectief
De Hoofddorpse ploeg was effectief op de juiste momenten. In de tweede inning sloegen Mark Duursma, Dè Flanegin en Kevin Dirksen honkslagen op rij om de score te openen. Twee innings later kon Mark-Jan Moorman na drie vrije lopen en een veldfout ook het tweede punt scoren. Nog eens drie punten via honkslagen van Danny Rombley, Mark-Jan Moorman en Kevin Dirksen brachten in de vijfde inning de 0-5 op het scorebord.

In de achtste inning mocht ook Chris Williams nog een duit in het zakje doen. Hij was in de zevende inning in de wedstrijd gekomen voor tweede honkman Zerzinho Croes. Een inning later sloeg hij direct een honkslag, waarna hij na een gestolen honk kon scoren op een hit van Dirk van ‘t Klooster.

Spannend
In de slotfase wist Rouen Huskies het nog enigszins spannend te maken. Nadat Jordan Rogers op het pitchen van reliever Dennis Buring in de zevende inning al het eerste punt had gescoord, verkleinde de Franse ploeg het verschil in de negende inning nog verder nadat Scott Ronnenbergh plaats had genomen op de heuvel.
De voormalig profpitcher kreeg eerst een honkslag tegen van Rogers, waarna de honken door vier wijd en geraakt werper vol stroomden. Een wilde worp en nog een vrije loop brachten Rouen Huskies terug tot 3-6. Dat bracht Sedley Karel op de heuvel, die aan één pitch voldoende had om de wedstrijd uit te gooien.

Na de tweede winst gaat het toernooi voor Vaessen Pioniers nu pas echt beginnen. Morgenavond wacht het nog ongeslagen T&A San Marino. Twee dagen later is het geplaagde Nettuno de tegenstander. Tussendoor wordt ook nog gespeeld tegen het Duitse Solingen Alligators, dat vandaag met speels gemak won van Nettuno.

Verslag eerste wedstrijd tegen Kotlarka Praha

Foto: Rob Jelsma