Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » 47 NK medailles voor SV PAX

47 NK medailles voor SV PAX

geplaatst op 24 juni 2014

Afgelopen weekend stond AHOY Rotterdam geheel in het teken van de gymsport. Verschillende finales die tegelijkertijd werden gehouden zorgden tijdens Fantastic Gymnastics voor een groots spektakel. SV Pax gaf haar visitekaartje af met maar liefst 47 medailles in de verschillende disciplines en leeftijdscategorieën.

Op zaterdag waren de meerkampfinales voor de heren. Bij de instap talentendivisie turnde Amine Abaidi een geweldige brug- (19.50) en rekstokoefening (19.45). Op vloer liet hij wat punten liggen, waardoor het tot het laatste toestel voltige spannend bleef. Met een verschil van iets meer dan 3 punten op de nummer twee en een totaalscore van 111.05 is Amine Nederlands kampioen geworden. Emilio Martina Perez maakte dit jaar na een polsblessure zijn comeback in de jeugd eredvisie. Emilio turnde de wedstrijd van zijn leven. Met een klein foutje op brug, maar een geweldige vloeroefening, pakte Emilio het zilver.
Just Allebes turnde zijn laatste wedstrijd bij de senioren 1e divisie, een categorie waar de scores heel dicht bij elkaar liggen. Op het onderdeel voltige moest de turner het toestel voortijdig verlaten. Just zette daarna alles op alles om zijn fout goed te maken. Na een fantastische rekoefening mocht hij de gouden medaille in ontvangst nemen.

Bij de senioren eredivisie kwamen er vier turners uit voor SV Pax. Casimir Schmidt en Arjen Butter turnden beiden een meerkamp. Voor Casimir was dit zijn eerste wedstrijd na het EK in Sofia. Na dit EK heeft Casimir het wat rustiger aan gedaan en het Nederlands kampioenschap kwam voor hem nog wat te vroeg. Desondanks mocht hij de tweede plek op het podium betreden. Arjen Butter eindigde als vierde. Glenn Smink en Diego Eckhardt namen deel op hun favoriete toestellen en plaatsten zich voor de toestelfinales.

Zondag was de dag van de toestelfinales. Amine Abaidi haalde goud op het toestel voltige, ringen, brug en rekstok. Emilio Martina Perez won goud op vloer en rekstok. Just Allebes werd eerste op ringen en derde op vloer en brug. Kevin Gijtenbeek pakte in deze zelfde categorie (senior eerste divisie) op het toestel brug het zilver. Bij de senioren eredivisie was er goud, zilver en brons voor Pax op vloer: Glenn Smink, Casimir Schmidt en Arjen Butter. Ook op sprong was het een compleet Pax podium: Glenn Smink, Casimir Schmidt en Diego Eckhardt. Glenn Smink pakte daarnaast nog brons op voltige en Arjen Butter op ringen en brug. Ook de dames van Pax grossierden in medailles. In totaal scoorde de vereniging tijdens dit landelijke evenement bij het turnen en ritmische gymnastiek 47 medailles.