Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Judo Yushi team tot 12 jaar weer Nederlands kampioen

Judo Yushi team tot 12 jaar weer Nederlands kampioen

geplaatst op 01 juli 2014

Team Judo Yushi jongens tot 12 jaar heeft haar nationale titel geprolongeerd door voor het tweede achtereenvolgende jaar kampioen van Nederland te worden. Het jongensteam tot 15 jaar maakte ook een mooie reeks en behaalde de zilveren medaille.

Het jongensteam van Judo Yushi tot 12 jaar was vorig jaar nationaal kampioen en daardoor automatisch geplaatst voor de eindronde van het NK dat dit weekend in Nijmegen plaatsvond. Omdat het team geen voorronden had, was het de vraag hoe het team er voor stond. In de kwartfinale won het team van Bushi Arnhem met 4-1en was meteen de toon gezet. Theo Agres, Sam Reneman, Mats Koolmoes en Lorenzo Dekker zorgden voor de overwinningen. Ook de halve finale tegen JC Helden uit Limburg werd een solide overwinning met 3-2. Na een 1-0 achterstand wonnen Luca Needham, Mats Koolmoes en Aymen El Moubarik hun partij. De finale tegen Mahorokan/Slingerland uit Rotterdam was spannender. Na vier partijen had het team twee punten door overwinningen van Luca Needham en Mats Koolmoes, maar stond een 2-2 stand op het scorebord. Lorenzo Dekker was echter sterker dan zijn tegenstander en won de partij met een houdgreep, waardoor het team voor het tweede achtereenvolgende jaar kampioen van Nederland is geworden. Het team bestond uit bovengenoemde judoka plus Eddy Agrest, Kaj Reede en Daan Huisman.

Het jongensteam van Judo Yushi tot 15 jaar was nationaal kampioen in 2010 en 2011, maar reikte de afgelopen twee jaar niet verder dan de vijfde plaats. Het team won in Noord-Holland al de voorronden overtuigend en een medaille zat er zeker in. In de kwartfinale lootte het team tegen De Korte/ Nobel uit Rotterdam, een zeer sterk combinatieteam. Door overwinningen van Jesse Reede (-42 kg) en Thomas Beekman (-55 kg) en twee verliespartijen stond na vier wedstrijden een 2-2 stand op het scorebord. Tim Fennema, de huidige kampioen van Nederland tot 60 kg, liet geen twijfel bestaan over zijn status en won met vol punt , waardoor de eindstand 3-2 werd. In de halve finale ontstond tegen Hercules uit Limburg eenzelfde scenario, maar nu scoorden Christopher Groot (-46kg) en Loek van der Veld (-50 kg) de punten en maakte Tim Fennema het wederom af met vol punt.

In de finale stond Judo Yushi tegenover Thag/SJO uit Oost-Nederland. Dit team had ook goed gescoord op het individuele NK en het leek ook de logische finale. Bij de lichtgewichten ging het dit keer mis, want ondanks overwinningen van Tim Fennema en Thomas Beekman moest het team 2-3 verlies incasseren en behaalde het de zilveren medaille. Het team tot 15 jaar bestond uit Jesse Reede, Jelle van der Werff, Christopher Groot, Indy Timmers, Loek van der Veld, Tommy Agrest, Thomas Beekman, Tim Fennema en Joey Sloos.

Foto: het jongensteam tot 15 jaar en het jongensteam tot 12 jaar gezamenlijk op de foto met hun prijzen.