Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Drie Rabbits naar Major League Baseball Camp in Italië

Drie Rabbits naar Major League Baseball Camp in Italië

geplaatst op 01 juli 2014

De Rabbits leden Paul Brands, Max Draijer en Chiel Berkhout hebben een invitatie gekregen van Major League Baseball om deel te nemen aan het jaarlijkse trainingskamp voor Europese talenten in Tirrenia.

Van 30 juli tot 13 augustus zullen in totaal 50 jonge spelers trainen onder leiding van oud Major League All-Star spelers zoals Hall of Fame korte stop Barry Larkin, outfielder Steve Finley en werper Tom Gordon. Sinds het Europese MLB kamp in 2005 zijn poorten opende zijn er 68 deelnemers die een contract hebben getekend bij één van de Major League organisaties, waaronder 21 Nederlandse spelers. De meeste van hen genoten hun opleiding op een van de zes Nederlandse Baseball Academies. Het drietal Rabbits leden van de Baseball Academy Kennemerland wordt dit jaar vergezeld door acht leden van andere Academies.

Paul Brands komt oorspronkelijk van Hoofddorp Pioniers en speelde vier jaar voor de APPM Rabbits voordat hij sinds dit jaar deel uitmaakt van het Academy Rookieteam van Omron Pioniers. Max Draijer startte zijn stormachtige carrière bij RCH-Pinguïns en maakte van 2010-2012 deel uit van de APPM Rabbits. Hij speelt nu als korte stop bij Hoofdklasser en Academy partner Vaessen Pioniers en was onlangs de allerjongste speler ooit die deelnam aan de All-Star game. Chiel Berkhout komt van Kinheim en is na vier jaar in het oranje-groen van de APPM Rabbits te hebben gespeeld weer terug op het oude nest bij het andere Academy Rookieteam van De Kroon Kinheim.