Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Vierde squashtitel voor Schweertman

Vierde squashtitel voor Schweertman

geplaatst op 11 augustus 2014

Squasher Piedro Schweertman heeft zondagavond (lokale tijd) zijn vierde toernooizege geboekt op de PSA World Tour. In het Braziliaanse Uberlandia was de Hoofddorper de sterkste tijdens de Uberlandia Open 2014, een met vijfduizend dollar gedoteerd toernooi in het internationale profcircuit. In de eindstrijd liet hij Leandro Romiglio (PSA-158) kansloos: 12-10, 11-5, 11-5.

Op weg naar de finale had de als vijfde geplaatste Schweertman (PSA-183) al afgerekend met thuisspeler Edison Ribero Nunes, en de Argentijnen Robertino Pezzota (PSA-148) en Gonzalo Miranda (PSA-94). Vooral de overwinning op Pezzota deed de Nederlander goed. Vorige week was de kampioen van Argentinië nog te sterk geweest voor onze landgenoot in de finale van een ander PSA toernooi in Brazilië.

Door zijn toernooioverwinning in Uberlandia en finaleplaats in Ponta Grossa verdient Schweertman ruim tweehonderd punten. Hierdoor zal hij op 1 september een reuzensprong maken op de nieuwe wereldranglijst. Vermoedelijk komt de Nederlander dan in de buurt van de top-100. Op dit moment bezet hij plek 183 op de PSA World Ranking.