Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Tweemaal goud voor atlete Merel van der Marel

Tweemaal goud voor atlete Merel van der Marel

geplaatst op 04 september 2014

Bij de C-spelen van afgelopen weekend is door de Haarlemmermeerse atleten uitstekend gepresteerd. Vooral het looptalent Merel van der Marel spreekt met haar benen door twee keer goud te halen.

Op zaterdag is Merel van der Marel ingedeeld in een sterk loopveld van de snelste serie op de 800 meter. De start is goed en ze loopt direct mee in de kop van het veld. Het wordt een gecontroleerde race waarbij Van der Marel (foto nr. 291) haar eindsprint al vroeg inzet. Om vervolgens de medeloopsters het nakijken te geven. De Hoofddorpse finisht in een tijd van 2.17.74 minuten. Voor het eerst behaalt Merel van der Marel een kampioenschap waar ze wel inmiddels al heel wat ereplaatsen op haar naam heeft staan.

Judy van der Drift werpt zondagmorgen bij het kogelslingeren naar een afstand van 40.41 meter. Een meter onder haar persoonlijk record, maar goed voor een derde plaats.

Marjolein Bolten is al maanden in goede vorm en dat etaleert zij ook weer bij deze spelen. Op zaterdag is de nieuwe polsstok haar goed gezind. Het clubrecord staat op 2.30 meter. Al redelijk snel wordt er 2.52 meter gesprongen. Met haar goede techniek weet zij ook de 2.62 meter te overbruggen en lijkt zij op weg naar superprestatie. Bolten weet de 2.72 meter ook nog te pakken, maar dan is de koek echt op.

Op zondag volgt het hoogspringen waar Marjolein Bolten voor een grote verrassing zorgt door 1.63 meter te springen zonder één foutpoging. Het levert haar een prachtige tweede plaats op bij de nationale kampioenschap voor junioren 14/15 jaar.

Op de 1500 meter zou Merel van der Marel haar tweede gouden plak kunnen pakken. Bij de rommelige start, waar deze meisjes een goede positie zoeken, is er direct een flink tempo. Met een kilometer tijd van net boven de 3 minuten is het een ware slijtageslag. De een na ander kan het tempo niet volgen. Van der Marel weet echter haar energie goed te verdelen en gaat met 300 meter na de kop. Het blijft zeer spannend tot op de finish, maar Merel weet de winst net te pakken. Met haar tijd van 4.38.23 minuten weet zij Jasmijn Bakker 2/10 van een seconde voor te blijven.

In Woerden springt junior Noah Verboom voor het eerst over de 3 meter met de polsstok. Hij verbetert hiermee het clubrecord voor junioren B.