Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Ook APPM Rabbits Junioren Landskampioen KNBSB Elite League 2014

Ook APPM Rabbits Junioren Landskampioen KNBSB Elite League 2014

geplaatst op 06 oktober 2014

De APPM Rabbits Junioren zijn net als het Rabbits Aspirantenteam Landskampioen 2014 in hun Elite League van de KNBSB. Door een dubbele overwinning (27-9) op de Haagse Academy Tsunami is de ploeg van de Baseball Academy Kennemerland in het komende en tevens laatste speelweekend niet meer te achterhalen door Amsterdam Diamonds.

Het Junioren talententeam van de dit jaar debuterende hoofdcoach Al Morales en assistent-coach Martijn Gruppelaar verkeerde tot voor kort in het ongewisse over hun kampioenskansen. Dat kwam mede door steeds de wisselende kopposities in de Elite League doordat de top vier teams veel punten van elkaar afsnoepten. Maar het besluit van de KNBSB en de vier achtereenvolgende overwinningen in de laatste twee speelweekenden van de ontketende APPM Rabbits zorgde voor een einde aan de onduidelijkheid en een welverdiend kampioenschap. Na het kampioenschap van de Aspiranten APPM Rabbits een week geleden was er nu dus dit tweede succes te vieren.

Bernie Beckman, de Technisch Manager van de Baseball Academy Kennemerland, heeft in de zes jaar sinds de oprichting van de Academy de twee Rabbit teams samen inmiddels naar acht landskampioenschappen geleid.