Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » ‘MeerSquash opent seizoen met klinkende zege

‘MeerSquash opent seizoen met klinkende zege

geplaatst op 09 oktober 2014

De mannen van ‘MeerSquash zijn het nieuwe eredivisieseizoen goed begonnen. Op de openingsspeeldag van De Lotto SBN-Eredivisie 2014-2015 boekte de Hoofddorpse squashformatie een klinkende zege op Penta-C HSRC De Diepput. Het werd in Den Haag maar liefst 0-12.

Speler-coach Tommy Berden (foto) beet in de residentiestad het spits af namens ‘MeerSquash en deed dat met verve. De Hoofddorper domineerde tegen de Deen Morten Mikkelsen van start tot finish en gunde zijn tegenstander slechts negen punten: 11-4, 11-3, 11-2.

De Nieuw-Zeelandse kopman Paul Coll moest harder werken om zijn eerste winstpunten binnen te slepen voor zijn nieuwe club. De mondiale nummer negentig, die vanuit Hoofddorp zijn internationale carrière verder vorm gaat geven, had het twee games lang zwaar tegen Sander Kock, maar won uiteindelijk wel zonder een game te verliezen: 11-9, 11-9, 11-6.

Ook Bart Raveli stapte zonder gameverlies van de baan. In de eerste game had de Hoofddorper het nog wel lastig met Martijn Kock, maar daarna was het eenrichtingsverkeer: 11-9, 11-6, 11-2.

Door de maximale score gaat ‘MeerSquash na de eerste speelronde met twaalf punten aan kop in De Lotto SBN-Eredivisie. Ook NLcom ICT Solutions / Squash Maastricht en Labee Group / SportCity Dordrecht wonnen hun eerste duel. De Limburgers versloegen Coulisse / Twente met 10-3, terwijl de Dordtenaren te sterk waren voor Flevoparq Dronten: 11-4.