Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Vijf kampioenen op Open Alkmaarse kampioenschappen

Vijf kampioenen op Open Alkmaarse kampioenschappen

geplaatst op 14 oktober 2014

Op het eerste testmoment in het seizoen, de Open Alkmaarse judokampioenschappen, is Judo Yushi goed gestart met zes kampioenen.

Judo Yushi had voor de Open Alkmaarse kampioenschappen judoka ingeschreven in de leeftijdscategorieën -15 en ouder. Voor de judoka het eerste testmoment op weg naar de belangrijke meetmomenten van de Judo Bond Nederland die al in november starten. Op dit toernooi is goed gepresteerd en is een aanzet gegeven richting de officiële meetmomenten voor internationale kwalificatie.

Kevin Snijders (foto) werd kampioen in de klasse tot 66 kg in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Hij stond in de finale tegen clubgenoot Kevin Koehof, die na een lange blessure zijn eerste toernooi draaide en met de tweede plaats een mooi resultaat neerzette. Kevin Snijders besloot ook in de leeftijdsklasse tot 21 jaar mee te doen en werd in de klasse tot 66 kg eveneens kampioen.
In de leeftijdsklasse tot 15 jaar werd Britt Koolmoes kampioen in de klasse tot 44 kg. Tim Fennema schreef de klasse tot 66 kg op zijn naam. Een gewichtsklasse lager, in de klasse tot 60 kg, stond Dave Schalk in de finale tegen Thomas Beekman. Thomas won de finale en Dave werd tweede. In de klasse tot 55 kg draaide Loek van der Veld een uitstekend toernooi. Hij werd eerste. Een goed resultaat, aangezien hij nog geen laatstejaars is in deze leeftijdsklasse.