Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Opnieuw zege voor ‘MeerSquash heren

Opnieuw zege voor ‘MeerSquash heren

geplaatst op 06 november 2014

Het eerste herenteam van ‘MeerSquash heeft woensdag voor de derde keer een overwinning geboekt in De Lotto SBN-Eredivisie. Na zeges op HSRC De Diepput (12-0) en Squash Maastricht (11-6), moest ook SportCity Dordrecht er in eigen huis aan geloven. Het werd 12-4 voor de bezoekende Hoofddorpers.

Bart Ravelli zette ‘MeerSquash op het goede spoor door in Dordrecht het openingsduel te winnen. De Hoofddorper moest weliswaar een game afstaan aan de jarige Rene Mijs, maar was in het restant van de partij zeer dominant: 11-2, 11-3, 9-11, 11-6. Hierdoor staat Ravelli na drie wedstrijden op drie overwinningen.

Ook Paul Coll bleef opnieuw ongeslagen namens ‘MeerSquash. De Nieuw-Zeelandse nummer eenennegentig van de wereld, die Hoofddorp heeft uitgekozen als Europese basis voor het lopende squashseizoen, klopte de vierendertig plekken hoger gerankte Australiër Steve Finitsis na vijf prachtige games: 8-11, 11-1, 9-11, 11-7, 11-6.

Hoewel het pleit na twee wedstrijden reeds beslecht was, deed ook Jan van den Herrewegen van zich spreken. De jonge Belg won knap van de ervaren Nederlandse squashinternational Dylan Bennett. De eerste twee games gingen nipt naar Van den Herrewegen, waarna Bennett iets terug deed in het derde bedrijf. Vervolgens nam de ‘MeerSquasher het initiatief weer over en maakte hij de partij gedecideerd af: 11-9, 12-10, 7-11, 11-3.

Na drie speelronden heeft ‘MeerSquash inmiddels vijfendertig punten bij elkaar geslagen. De voorsprong op de nummer twee, Twente, bedraagt daardoor al twaalf punten. Ook Squash Maastricht (20) en SportCity Dordrecht (19) hebben al een flinke achterstand. Regerend landskampioen Victoria Rotterdam heeft achttien punten, maar speelde wel een duel minder.