Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Lars Griekspoor succesvol in Dutch Supercross

Lars Griekspoor succesvol in Dutch Supercross

geplaatst op 11 november 2014

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft een succesvolle Dutch Supercross in Zuidbroek achter de rug. Het hele weekend was de rijder uit Nieuw Vennep snel op zijn KTM 125cc en wist na een ijzersterke wedstrijd de finale op zaterdagavond te winnen.

Ook in de finale op zondag was hij aan het strijden in de kopgroep totdat hij de voor hem vallende derde man niet meer kon ontwijken waardoor hijzelf ook andersom op de baan kwam te staan. Lars was snel weer weg en wist de finale toch nog op een derde plaats af te sluiten.

Lars Griekspoor:’’Ik heb een super weekend achter de rug. Ik was het hele weekend al snel. Op zaterdag wist ik mijn serie, de halve finale en de finale te winnen. Op zondag ging het voor mijn gevoel nog beter en dit was ook zichtbaar aan mijn rondetijd. Ik wist de serie en de halve finale te winnen. In de finale pakte ik een redelijke start en kon gelijk goed in de kopgroep mee gaan. Ik merkte dat ik sneller was maar kon niet langs de derde man komen. Na een aantal ronden kwam hij vlak voor mij ten val in de whoops. Ik kom hem niet meer ontwijken en kwam daardoor ook ten val. Wel wist ik als derde te finishen en was hiermee de tweede 125cc rijder’’.

Lars zal nu even een aantal weken niet met de motor gaan trainen. Na een korte rustperiode zal hij samen met Marc de Reuver de draad weer op pakken om zo volgend jaar goed voorbereidt van start te kunnen gaan in het Open Nederlands Kampioenschap en het Europees Kampioenschap 125cc. Lars kan hierbij van de ondersteuning genieten van HK Suspension met Ohlins, Chris van Groen als monteur, Bobby Stevens (fysieke trainer) en Marc de Reuver (motortrainer).