Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Britt Koolmoes derde op eerste meetmoment

Britt Koolmoes derde op eerste meetmoment

geplaatst op 11 november 2014

Woensdag 5 november vond in Den Haag het Residentietoernooi plaats. Dit toernooi is het eerste meetmoment van de Judo Bond Nederland voor de leeftijdsgroep -18 jaar voor internationale kwalificatie

Britt Koolmoes is derde geworden op het Residentietoernooi, het eerste meetmoment in de -18 voor internationale kwalificatie. Voor Britt is het haar debuut in deze leeftijdscategorie. Britt won in de klasse tot 44 kg de kwartfinale van Van der Scheer met yuko door schouderworp. In de halve finale maakte Britt een aanval die werd overgenomen, een achterstand die ze niet meer kon goedmaken. In de strijd om brons gingen Britt en haar tegenstandster gelijk op en moest er verlenging plaatsvinden. In die verlenging scoorde Britt met schouderworp het winnende punt. 

Bij de jongens was de gewichtsklasse tot 66 kg was de grootste van de dag met maar liefst 62 deelnemers. Kevin Koehof maakte een mooie reeks en werd na acht wedstrijden uiteindelijk gedeeld zevende.

Ook in de andere leeftijdsklassen werd goed gepresteerd. Bij de heren boven achttien jaar werden Oliver Kieviet (-81 kg) en Twan van der Werff (-66 kg) tweede. Bij de jeugd waren er 13 prijzen, waarvan maar liefst acht eerste prijzen. Op de hoogste trede van het podium stonden Sammy Beelen, Angela van Ammers, Luca Needham, Lorenzo Dekker, Aymen El Moubarik, Mats Koolmoes, Sam Reneman, Jasper Springintveld;
Tweede werden Dion Blanck, Lucas Beelen en Ryan Sijm (Cees Veen); brons werd gewonnen door Christopher Groot en Quint van der Velde.
Regiokampioenschap tot 10 jaar

Terwijl in Den Haag het meetmoment voor de -18 aan de gang was, was er voor de jongste leeftijdsgroep (pupillen tot 10 jaar) het kampioenschap van de regio. Op dit kampioenschap geeft een plaats bij de beste vijf recht op plaatsing voor het kampioenschap van Noord-Holland. Mathieu Bakker werd regiokampioen in de klasse tot 42 kg, Daniel Spaander werd tweede tot 34 kg en Alexander Walst behaalde in dezelfde klasse de derde plaats. Maira Medema (-24 kg) en Julian Koetje (-42 kg) werden vijfde en plaatsten zich eveneens.