Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » (Inter)nationaal succes voor SV Pax

(Inter)nationaal succes voor SV Pax

geplaatst op 25 november 2014

Twee eerste plekken en twee derde op het NK teams in Amsterdam. En een medailleregen voor Emilio Martina Perez tijdens een internationaal toernooi in België. Dat waren de buitengewone resultaten van het weekend van 22 en 23 november voor SV Pax Haarlemmermeer.

Na twee zilveren plekken voor de herenteams vorig weekend in Zwijndrecht was het dit weekend de beurt aan de dames van Pax. In de categorie pupil 2 N2 scoorde Jessica Florariu het hoogst op sprong en was Joyce Menick iedereen de baas op brug. Felice Mijs turnde heel stabiel en haalde zowel op sprong als brug het tweede cijfer. Door drie mooie oefeningen op vloer met als hoogste cijfer een 15.167 voor Jade Xin van Dam eindigden de meiden op de derde plek. 

In het B-team (jeugd, junioren en senioren) haalde Lisa Pelk het hoogste resultaat op vloer en Sterre Basjes op brug. Lara Waasdorp droeg bij aan het teamresultaat met een 13.675 voor haar Tshukahara hoek. De jongste, Lot Ruiter, deed een nieuwe afsprong van balk en haalde op dit toestel het beste cijfer. Met een totaalscore van 147.718 eindigde het B-team met bijna vijf punten voorsprong op de eerste plek. 

Het seniorenteam (A-team) had een reputatie hoog te houden en dat deden de dames ook. Anne Klein turnde een nieuwe serie op vloer, een overslag dubbelschroef en tekende voor het hoogste cijfer op sprong. Chantal Peper liet zoals altijd een prachtige vloeroefening zien (hoogste cijfer) en deed een nieuwe afsprong van balk, een losse radslag gevolgd door een hele schroef. Ilana Sincic turnde stabiel op balk en haalde op dit toestel het hoogste cijfer. Met een totaalscore van 150.617 wist het A-team de titel zeer verdiend te prolongeren. 

Op zondag moesten de dames van het eredivisieteam een val op balk incasseren. Met een zeer fraaie 13.500 op vloer bracht Eythora Thorsdottir en haar teamgenoten Chiara Fauste en Kirsten Polderman het team terug in de race. Daarna presteerde het team, met daarin ook Mandy Maghoud en Dyo Supriana, goed op sprong. Op brug lieten de dames helaas een paar punten liggen en eindigden als derde in het totaalklassement.

Emilio Martina Perez was door de KNGU uitgenodigd om voor Nederland deel te nemen aan de Coupe Avenir in Malmedy. In de meerkampfinale behaalde hij individueel de tweede plek en de eerste plaats met het team. Bij de toestelfinales op zondag pakte Emilio het goud op vloer, voltige en sprong en zilver op ringen en rek.