Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Topselectie Judo Yushi op trainingskamp

Topselectie Judo Yushi op trainingskamp

geplaatst op 02 december 2014

Een deel van de topselectie van Judo Yushi is vorige week afgereisd naar Bath in Engeland om daar een week lang alle trainingen te volgen bij team Bath in het Olympisch trainingscentrum.

Bij de universiteit van Bath is in de aanloop naar de Olympische Spelen een Olympisch trainingscentrum neergezet. In dit trainingscentrum traint ook team Bath, een steunpunt voor topjudoka in Engeland. Dit team was bij de vorige Britse kampioenschappen verantwoordelijk voor 14 van de 16 nationale titels. Trainer van team Bath is de Duitser Juergen Klinger.

Judo Yushi heeft al sinds een aantal jaar contact met Nick Lowe, voormalig trainer van de Universiteit van Bath. Hij is mede-oprichter van team Bath. Via dit contact was het voor een deel van de topselectie mogelijk om een week lang het trainingsprogramma te volgen van de topsporters van team Bath. Zeven judoka's en coach Barry Piroli reisden vorige week maandag af en kwamen vrijdag terug. Het programma bestond open en besloten wedstrijdtrainingen, endurance, fysieke en snelheidstrainingen in combinatie met technische judotrainingen.

Eén van de wedstrijdtrainingen werd op verzoek van coach Klinger geleid door Judo Yushi trainer/coach Barry Piroli. "Het was een zeer leerzame week", laat Piroli. "Het was goed om in de huid te kruipen van de topjudoka in Engeland en een week lang hun trainingsschema te volgen. Dit maakt het bewustzijn van de judoka nog groter en geeft ook een boost aan de beleving van de judoka. Het was verrassend om te zien dat onze judoka's conditioneel en fysiek goed mee konden komen. Het is extra leuk om te zien dat alle judoka's ooit recreatief begonnen met kleuterjudo bij Judo Yushi en nu zo professioneel met internationaal gelauwerde judoka zo kunnen meetrainen. Een compliment voor de judoka's die mee waren."

Twan van der Werff, Kevin Snijders, Geordi Hogerheijde, Daan ten Heuvel (Theo Meijer Sport), Bas Rongen, Kevin Koehof en Tim Fennema, waren de gelukkig judoka's die mee mochten naar Engeland.

Kampioenschap
Een dag na de terugkomst vond ook de Open Zuidlandse kampioenschappen plaats, waar twee judoka van Judo Yushi een prijs wonnen. Raynaldo Kuijpers en Robin Swart behaalden daar een derde plaats.