Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Eerste nederlaag voor ‘MeerSquash heren

Eerste nederlaag voor ‘MeerSquash heren

geplaatst op 04 december 2014

‘MeerSquash is woensdagavond tegen de eerste nederlaag aangelopen in de squasheredivisie voor mannen. In Hellendoorn ging de koploper met 12-3 onderuit tegen Twente.

De nederlaag van ‘MeerSquash kwam enigszins onfortuinlijk tot stand. In de openingswedstrijd leek Tommy Berden na verlies van de eerste game op weg naar de winst tegen Bastiaan Meulenbelt, maar tijdens de eerste punt van het vierde bedrijf kreeg de speler/manager weer last van zijn handblessure die hem jaren geleden noopte zijn profcarrière te beëindigen. Berden probeerde het nog wel even, maar zag al snel het kansloze van zijn missie in: 9-11, 11-5, 11-5, 2-8 opgave.

Kopman Bart Ravelli en de Belg Jan van den Herrewegen konden vervolgens de nederlaag van hun teamgenoot niet goed maken. Ravelli bood de Welshmen Peter Creed een game lang goed tegenstand, maar kon daarna niet meer mee in het snelle spel van de nummer 75 van de wereld: 12-14, 3-11, 5-11. Van den Herrewegen speelde een spannende wedstrijd tegen Carsten Schoor, maar moest te vaak de cruciale punten aan zijn Duitse tegenstander laten: 9-11, 12-10, 9-11, 9-11.

Ondanks de nederlaag gaat ‘MeerSquash met 50 punten uit 5 duels nog aan kop in De Lotto SBN Eredivisie. Victoria Rotterdam volgt met 41 punten uit 4 wedstrijden op plek 2 voor Twente (35 uit 4) en Sport City Dordrecht (33 uit 5).

De squashheren van ‘MeerSquash hebben nu een korte rustpauze. Op woensdag 14 januari 2015 staat de volgende wedstrijd pas op het programma voor de Hoofddorpers. Dan komt regerend landskampioen Victoria Rotterdam op bezoek.