Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Zes medailles voor Ritmische Gymnastiek SV PAX

Zes medailles voor Ritmische Gymnastiek SV PAX

geplaatst op 18 december 2014

Zondag 14 december j.l. stond geheel in het teken van het 60-jarig jubileum van GV Barendrecht. Het was een succesvol toernooi voor de 19 gymnasten van SV Pax onder leiding van trainster Lisa Vos.

Al vroeg in de ochtend startte de wedstrijd in sporthal De Enk te Rotterdam. Namens SV Pax zaten Monique Rommerts en Lisette de Meza in de jury.
Bij de Benjamins 4C startten Dana van Beem, Alessa Portengen en Alina Samoriz. Zij lieten hun nieuwe baloefening zien en vervolgens hun hoepeloefening. Ze eindigden respectievelijk op plaats 6 en 7. Alina eindigde na lange afwezigheid door ziekte op plaats 11.
De Benjamins 4 A/B Valeria Baars, Marit vd Stam en Lyvana Garrelts , zijn na hun prachtige uitvoering met bal en zonder materiaal, respectievelijk 1, 2 en 3 geworden. Het hele podium voor SV Pax ! Laila van Es kwam op plaats 5 na 2 nette oefeningen.
Michelle Cuvelier kwam uit als Junior A, zij liet een foutloze hoepel en baloefening zien en eindigde op de 1e plaats. Haar concurrenten liet ze ver achter zich.
Eva Oortwijn en Carmen Donkers kwamen aan de start, bij de Junioren B. Beide hebben mooie oefeningen laten zien. Eva eindigde op de 3e plaats en Carmen op plaats 11.
Marith Elfering kwam voor het eerst uit voor 3C. Ondanks wat zenuwen eindigde zij op plaats 7.
In de middag was het de beurt aan Pre-junioren B, Carolien Plantjé en Jeanine van Son. Met hun bal en hoepel oefeningen eindigde Carolien op een prima 6e plaats en behaalde Jeanine een gedeelde 11e plaats.

In de Pre-junioren C was de concurrentie zwaar, maar Marith Elfering heeft het prima gedaan met haar 7e plaats na bal en touw.

In de groep Senioren B kwamen maar liefst 16 gymnastes in aktie. Voor SV Pax waren dat er 3. Andra Harmsen liet oefeningen zien met hoepel en lint en werd daarmee uiteindelijk 13e.

Rebecca Rommerts had na wat blessureleed een prima dag. Zij liet keurige oefeningen zien met knot en hoepel en eindigde op de 10e plaats. Ilse Huiskens deed het nog beter. Haar bal en knots oefeningen waren goed voor een 6 plek.

Marjolein Grimbergen kwam in aktie bij de Senioren C. Door een foutje aan het eind van haar baloefening bleef zij dit keer steken op een 9e plaats.

Door een blessure van Verena Janga en afwezigheid van Chelsey Borchers, kwamen er bij de Senioren A slechts twee gymnastes van SV Pax in aktie. Voor Yasmin van Es was het haar eerste wedstrijd bij de Senioren. Met haar hoepel en knots oefeningen behaalde zij de bronzen medaille. Christel Vinkhuijzen eindigde op de 4e plaats, ook met hoepel en knots.

Foto door Leo Menijn