Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Titelprolongatie voor Amy Pieters

Titelprolongatie voor Amy Pieters

geplaatst op 05 januari 2015

Amy Pieters is in Apeldoorn opnieuw Nederlands kampioen op de koppelkoers geworden, samen met Kelly Markus. Vorig jaar gebeurde dat met een miniem verschil, maar ditmaal haalden ze het maximale aantal punten en waren ze dus oppermachtig.

Een kleine smet op de titel was wel het kleine deelnemersveld. Slechts zes koppels deden mee. "Daardoor is het ook wel lastig om er echt wat over te zeggen", meent Amy. "Maar ik ben sowieso wel blij dat ik in de eerste wedstrijd direct een trui in de wacht sleep. Het voelde vandaag ook wel goed en dat had ik op voorhand niet direct gedacht."

Ook nog twee keer zilver
Met het goud van de koppelkoers na zaterdag al op zak, heeft Amy ook nog twee zilveren medailles in de wacht weten te slepen op het NK baanwielrennen. Beiden veroverde ze zondag en tot tweemaal toe deed ze dat achter Kirsten Wild, die tot het einde van het jaar nog haar ploeggenote is. Op de achtervolging, een individuele tijdrit over drie kilometer, was Amy in de kwalificatie sneller dan Wild. In de finale om het goud moest ze het echter tegen haar afleggen.

Later op de avond reed Amy zondag de puntenkoers en ook daarin werd ze tweede. Het verschil was aan het einde van de wedstrijd echter niet groot. Wild won met slechts drie punten voorsprong en Amy wist haar het vuur aan de schenen te leggen tot de laatste sprint van de wedstrijd. In de scratch race werd Amy maandag vervolgens nog vierde.