Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Kevin Koehof wint Dutch Open Espoir

Kevin Koehof wint Dutch Open Espoir

geplaatst op 12 januari 2015

Kevin Koehof heeft de Dutch Open in de leeftijdscategorie tot 18 jaar op zijn naam gezet en daarmee een belangrijke stap gezet naar kwalificatie voor de Europacup toernooien. Ook in de leeftijdscategorie tot 15 jaar won Judo Yushi twee podiumplaatsen. Christopher Groot en Loek van der Veld behaalden een derde plaats.

De Dutch Open, die plaatsvond in de Topsporthal in Eindhoven, is het belangrijkste meetmoment voor kwalificatie voor de Europacups. Daarbij kwam dat de 66 kg klasse in de leeftijdscategorie tot 18 jaar met 82 deelnemers de sterkst bezette klasse van het toernooi was. Kevin won de eerste wedstrijd van Dos Santos uit Luxemburg met ippon door uchi-mata en overname. In de tweede ronde tegen Basten scoorde Kevin met beenveeg ippon eveneens vol punt. In de kwartfinale won Kevin van Foubert uit België. De belg oogde sterk, maar Kevin maakte met een rolofferworp (makikomi) een einde aan de wedstrijd. De kwartfinale tegen Van Opstal was een cruciale wedstrijd. Op het Topjudotoernooi Haarlemmermeer versperde Van Opstal de weg voor Kevin naar de finale. Ditmaal won Kevin met shido. In de halve finale scoorde Kevin tegen Roovers snel met sumi-gaeshi een wazari. De wedstrijd leek beslist, maar Roovers bleef gevaarlijk. Toch hield Kevin de voorsprong vast tot het eind. In de finale tegen Van Wee was Kevin oppermachtig. Kevin scoorde met overname wazari en met heupworp yuko en hield deze voorsprong vast. Na de derde plaats op het Topjudotoernooi en de eerste plaats op de Dutch Open staat Kevin er zeer goed voor in de nationale ranking om door de Judo Bond Nederland internationale toernooien toegewezen te krijgen.

In de leeftijdsklasse tot 15 jaar zijn Christopher Groot en Loek van der Veld derde geworden. Christopher werd derde tot 50 kg; hij won drie voorrondes en verloor alleen de halve finale. Om brons won Christopher met yuko door uchi-mata. Loek werd derde tot 55 kg. Loek won zijn eerste twee partijen maar verloor de derde ronde. In de herkansing won hij drie keer, de laatste wedstrijd om brons met ippon door o-uchi-gari.


In de -15 werden Indy Timmers en Mats Koolmoes vijfde en kwamen ook Sam Reneman en Jelle van der Werff ver in het toernooi. Ook Britt Koolmoes zat dicht bij een podiumplaats. Zij werd vijfde tot 44 kg in de leeftijdscategorie tot 18 jaar en scoorde daarmee ook kwalificatiepunten. In de leeftijdscategorie tot 21 jaar werd Kevin Snijders negende tot 66 kg. Kevin, eerstejaars in deze leeftijdscategorie, won van Van der Sande uit België en Duijs. In de derde ronde gaf Kevin een voorsprong weg tegen Sanchez uit Zwitserland. In de herkansing won Kevin wel van de fransman Allardon , maar versperde vervolgens de Pool Jazinski, hem de weg naar het podium.