Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Atlete vd Marel 3e in nationale crosscompetitie

Atlete vd Marel 3e in nationale crosscompetitie

geplaatst op 03 februari 2015

Met een zwaar bevochten 3e plaats in Breda (“Lotto Mastboscross” 1 feb. 2015) heeft Merel van der Marel de 3e plaats veilig gesteld in de Nederlandse cross competitie.

De Mastbosscross was de laatste in de serie van 4 cross wedstrijden verspreid over het land. Een sterke competitie die tot het eind toe vol spanning zat. Het loodzware parcours over 3795m met heel veel modder en plassen waarin je tot de enkels wegzakte, maakte het voor de atleten een ware beproeving en uitputtingsslag.

Direct na het startschot werd er door Kristel van den Berg (AV Energie Barendrecht) tempo gemaakt en werden door haar verwoede pogingen ondernomen, weg te lopen uit de kopgroep. Alle pogingen ten spijt, beten de favorieten uit het klassement zich vast in haar en gaven haar geen meter cadeau. Pas in de laatste 500m, over het smalle bospad vol boomstronken en diepe modder geulen, vond er een schifting plaats en tekende zich af wie er met eremetaal aan de haal zou gaan.

Jasmijn Lau (Ciko `66 Arnhem) had de langste adem en won uiteindelijk de race in 13.42min. voor Jasmijn Bakker 13.49min. (Triathlon Amersfoort) en Merel van der Marel 13.56min. Na het optellen van scores / alle behaalde resultaten, bleek ovengenoemde uitslag ook de einduitslag te zijn van het Nederlands crosskampioenschap meisjes junioren B (2014-2015).

Op 1 maart staat voor 3e jaars Hageveld scholiere Merel nu nog het NK indoor 1500m (Apeldoorn) op het programma.