Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Dubbel goud voor ZPCH tijdens NJK

Dubbel goud voor ZPCH tijdens NJK

geplaatst op 30 maart 2015

TIjdens de Nederlandse juniorenkampioenschappen (NJK) synchroonzwemmen 2015 bleken de zwemsters van ZPCH uit Hoofddorp - vorig jaar nog goed voor zilver - ongenaakbaar en behaalden goud bij de ploegen en de solisten.

De ZPCH ploeg bestond uit zeven zwemsters: Eva Meulblok, Shelby Kasse, Rebecca Duyverman, Jori van den Hoogen, Anouk Brand, Kim Schravendijk en Lisa van Seuren. Zij zwommen op muziek van Daft Punk: Technologic, een upbeat nummer dat het publiek in vervoering bracht. Ondanks de blessure van Darleen Kagchelland, die daardoor niet mee kon zwemmen, ging de ploeg de finales in als favoriet en maakte die rol meer dan waar. Met 137 punten bleef de ploeg liefst 6 punten voor op de nummer twee.

Bij de solisten werd het een nek aan nek race, die uiteindelijk in het voordeel van de ZPCH soliste Shelby Kasse werd beslist. Kasse verwees met een voorsprong van 0.2 punten Adriani Vasilakis van Cadans naar een tweede plaats. Shelby Kasse zwom op muziek van Cirque du Soleil en deed dat onder de bezielende begeleiding van Nederlands seniorenkampioene Rynske Keur.

In de figurenwedstrijd die in de ochtend werd gezwommen werd Eva Meulblok heel mooi derde van Nederland. Naast de juniorenploeg deden namens ZPCH - op uitnodiging van de KNZB - nog drie andere jonge talentvolle deelnemers buiten mededinging mee aan de figurenwedstrijd. Femke van Kesteren (14), zou - indien ze niet buiten mededinging zou hebben meegedaan - 21e zijn geworden. Vivienne van Eenennaam (13) zou 26e zijn geworden en Mayra Burger (14) 27e. Daar waar van Kesteren al sinds afgelopen najaar bij Jong Oranje 2 zwemt, waren de goede prestaties van van Eenennaam en Burger gedurende het seizoen aanleiding voor de jeugdbondscoach hen (nu al) persoonlijk uit te nodigen voor de testdag op 3 juli a.s. om zich daar te kwalificeren voor Jong Oranje 2.