Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Jeugdteam Judo Yushi voor 8e jaar op rij kampioen

Jeugdteam Judo Yushi voor 8e jaar op rij kampioen

geplaatst op 30 maart 2015

Het jeugdteam van Judo Yushi is al acht jaar het beste judoteam in Noord-Holland. Het team wint ook de laatste competitieronde drie keer en is wederom ongeslagen kampioen.

De teamcompetitie in Noord-Holland bestaat uit vijf klassen, waarvan de Hoofdklasse de hoogste klasse is. In de afgelopen vier jaar werd het team al drie keer ongeslagen kampioen. Alleen vorig seizoen werd er één duel verloren. Ook dit seizoen was het team van Judo Yushi tot de laatste ronde nog ongeslagen. Zelfs met de inzet van de reserves bleek het team onverslaanbaar. Het team won in de laatste ronde van Bos Judo (Enkhuizen) met 18-0, van Rietdijk Sport (Velserbroek) met 16-2 en van EBI-Sports (Alkmaar) met 14-4.

“Het kampioenschap was al zo goed als zeker; dan krijgen de reserves ook een kans, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen op dit niveau”, aldus hoofdtrainer Barry Piroli. “het achtste kampioenschap is ook een compliment voor onze jeugdopleiding; acht jaar aan de top betekent dat er al acht jaar steeds nieuwe talenten doorbreken. Dat is een grote verdienste van de jeugdtrainers binnen Judo Yushi”.