Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Rabbit Paul Brands tekent contract bij Pittsburg Pirates in Amerika

Rabbit Paul Brands tekent contract bij Pittsburg Pirates in Amerika

geplaatst op 15 mei 2015

Als eerste Rabbit in de 7-jarige geschiedenis van de Baseball Academy Kennemerland heeft Paul Brands een profcontract getekend in Amerika. Brands tekende afgelopen week voor zeven jaar bij de Pittsburgh Pirates.

Paul vertrekt vrijdag 15 mei naar Bradenton in Florida om zich te voegen bij het Rookieteam van de Pirates dat uitkomt in de Gulf Coast League. Na het trainingskamp start op 22 juni de competitie van 60 wedstrijden in deze afdeling.
Brands komt oorspronkelijk uit de jeugd van Hoofddorp Pioniers en doorliep sinds 2010 het opleidingstraject van de Baseball Academy Kennemerland. In 2014 promoveerde hij naar het Rookieteam van Omron Pioniers en maakt sinds dit seizoen deel uit van Vaessen Pioniers, de hoofdmacht van de Hoofddorpse partner uit het samenwerkingsverband van de Academy. Daar komt dus nu na twee maanden competitie in de Hoofdklasse een vroegtijdig einde aan.

Met de APPM Rabbits maakte Paul Brands diverse landskampioenschappen mee in de Elite Leagues van de KNBSB. Ook met Nederlandse jeugdteams vierde hij EK successen en ontving in 2014 de 'Ron Fraser Award' voor meestbelovende jeugdspeler.