Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Ilse Buren tweede bij Europacup in Berlijn

Ilse Buren tweede bij Europacup in Berlijn

geplaatst op 18 mei 2015

Ilse Buren, judoka van Judo Yushi, heeft de tweede plaats veroverd op de Europacupwedstrijd tot 18 jaar in Berlijn. Ze heeft daarmee een internationaal titeltoernooi zeker gesteld.

Ilse werd drie weken geleden al vijfde op de Europacup van Teplice in Tsjechië, op zich al een knappe prestatie op haar eerste Europacup na een jaar geen internationale wedstrijden te hebben gedaan als gevolg van een blessure. Ditmaal overtrof Ilse dat resultaat door tweede te worden op de European Cadet Cup in Berlijn in de klasse tot 52 kg.
Ilse Buren won na een eerste vrije ronde, de tweede ronde vrij snel van Henkel uit Duitsland met houdgreep.
In de derde ronde bleek Seferi, eveneens uit Duitsland, een taaie tegenstandster. Ilse scoorde bijna twee keer en kon na haar tweede aanval vervolgen met een houdgreep, waarmee ze de wedstrijd won. In de kwartfinale stond Ilse tegen de fysiek sterke Ziegler, die tevens Duits kampioen was. Ilse ontregelde haar tegenstandster volledig. Ziegler kon de oplossing niet meer bedenken, waardoor Ilse eerst met een beenworp (sasae-tsuri-komi-ashi) kon scoren en het vervolgens kon afmaken met een armklem. In de halve finale stond Ilse tegenover Karchayeva uit Kazachstan. De Kazachstaanse heeft een groot palmares met Europacup- en Aziatische Cup medailles en twee derde plaatsen op de Aziatische kampioenschappen. Ilse kon ook in deze wedstrijd het initiatief nemen en won met vol punt door een heupworp (harai-goshi).

In de finale stond Ilse tegenover de Japanse Tomizawa. Ilse moest de finale voortijdig afbreken om haar knie te beschermen, die weer ging opspelen. Daardoor eindigde Ilse op een knappe tweede plaats en is ze inmiddels zeker van een internationaal titeltoernooi (EK, WK of EYOF).

Eind deze maand zal Ilse afreizen naar de laatste Europacupwedstrijd in Coimbra in Portugal om extra rankingpunten te verzamelen voor de wereldranglijst en extra ritme op te doen. Ook Judo Yushi judoka’s Britt Koolmoes en Kevin Koehof waren door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor de Europacup van Berlijn, maar kwamen niet in de buurt van het podium.