Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Goud voor atlete Merel vd Marel op EYOF

Goud voor atlete Merel vd Marel op EYOF

geplaatst op 30 juli 2015

Atlete Merel van der Marel heeft de gouden medaille veroverd op de 1500 meter op het European Youth Olympic Festival in Tbilisi. De inwoonster van Zwaanshoek legde woensdag de anderhalve kilometer af in 4:33.98.

"Ik ben echt superblij", reageerde de 15-jarige atheneum-scholiere. "Mijn eerste doel was het EYOF halen, dat is gelukt. Er waren geen series dus werd meteen de finale gelopen. Toen wilde ik een medaille halen en al na driehonderd meter voelde ik dat dat goed zat. En toen wilde ik eigenlijk goud en dat is ook gelukt. Het is een droom die uitkomt."

Het is de derde gouden atletiekmedaille voor Team Netherlands in Tiblisi. Dinsdag toonde Diane van Es zich de sterkste op de 3.000 meter, maandag greep Jasmijn Bakker de macht op de 2.000 meter steeple chase. De drie atletes liggen in het Olympisch dorp bij elkaar op de kamer. "Nadat Jasmijn en Diane goud hadden gewonnen gingen ze heel uitgebreid hun medailles vergelijken", aldus Van der Marel. "Er werd van mij eigenlijk verwacht dat ik ook goud zou halen. Dat is gelukt. Mijn moeder noemde ons al de golden girls. We liggen nu op de golden room."