Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Heb jij voldoende mental power om te presteren?

Heb jij voldoende mental power om te presteren?

geplaatst op 16 augustus 2016

Presteer jij mentaal ook op topniveau, of is er ruimte voor verbetering? Topsport Haarlemmermeer biedt je, in samenwerking met NLsportpsycholoog® Jan Sleijfer, een praktische cursus aan om je op te laden voor topprestaties.

 Jan werkte met sporters richting Olympische Spelen van Rio en gebruikte daarvoor zijn Drie Batterijen® methode. Elke bijeenkomst staat er een batterij centraal: Gevoelskracht, Lichaamskracht en Denkkracht. Ter ondersteuning ontvangen alle deelnemers gratis de Drie Batterijen® App (Android).

Met de praktische tips én de app kun je na afloop zelf – samen met je trainer – het hele seizoen werken aan voldoende power om te presteren!

Inhoud van de curus:
Donderdag 13 oktober: Batterij Gevoelskracht
De eerste bijeenkomst wordt gestart met een korte introductie en uitleg over de Drie-Batterijen® methode om mentaal sterk en gezond te presteren. De deelnemers ontvangen een code waarmee ze de Android app ‘Drie-Batterijen methode’ gratis kunnen downloaden. Hieraan gekoppeld is de mentale vaardigheid om effectief doelen te stellen. Met praktische tips én de app leren de deelnemers hun batterij Gevoelskracht op te laden.

Donderdag 20 oktober: Batterij Lichaamskracht
De tweede bijeenkomst staat in het teken van de batterij Lichaamskracht. Deelnemers leren te luisteren naar hun lichaam en te voorkomen dat ze roofbouw plegen op hun lichaam. Met behulp van biofeedbackoefeningen achter de laptop, leren de deelnemers hun batterij Lichaamskracht op te laden.

Donderdag 27 oktober: Batterij Denkkracht
De derde en laatste bijeenkomst gaan we aan de slag met de batterij Denkkracht. Het zijn vaak niet de (sport)situaties zelf die sporters van streek maken, maar hun denkbeelden erover. Met tips en oefeningen over gedachten sturen leren de deelnemers hun batterij Denkkracht op te laden. Tot slot van de cursus wordt de samenhang van de drie batterijen toegelicht en kunnen de deelnemers zich opladen voor topprestaties.

Cursus data: donderdag 13, 20 en 27 oktober 2016
Tijd: 15.30 - 17.30 
Lokatie: volgt nog, waarschijnlijk (omgeving) SKWA
Spreker: NLsportpsycholoog® drs. Jan Sleijfer
Doelgroep: (top-)sporters en talenten
Leeftijd: 15 jaar en ouder
VOL = VOL

De cursus is gratis voor sporters met een status bij het NOC*NSF en selectieleden van de groei- en kernsporten. Val je daar niet onder, maar wil je wel aanwezig zijn, dan investeer je €50,- (incl. BTW) voor de gehele cursus. Inschrijven kan alleen voor alle drie de avonden. Neem even contact op als je écht een hele goede (sportieve)reden hebt om een avond te moeten missen, maar toch graag twee keer aanwezig wilt zijn. Ook als je nog net geen 15 bent maar toch graag aan wilt sluiten. 

Voor meer informatie kun je terecht bij Topsport Haarlemmermeerinschrijven kan via email. Je ontvangt per email een bevestiging van je inschrijving.