Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Olympische lunch

Olympische lunch

geplaatst op 06 maart 2018

Topsport Haarlemmermeer brengt partners samen tijdens olympische lunch

Op donderdag 15 februari bracht Topsport Haarlemmermeer topsportpartners uit de regio bij elkaar tijdens de olympische tien kilometer schaatswedstrijd in Pyeongchang. Bij honkbalvereniging Pioniers uit Hoofddorp bood topsportcoördinator Lisanne de Roever – oud hockeyinternational – een gevarieerde olympische lunch aan, waarbij de tien kilometer voldoende opleverde voor een inspiratievolle middag. 
Terwijl de spanning van de wedstrijd steeds verder opvoerde, gaf voormalig langeafstandsschaatser Arjen van der Kieft een kijkje in het leven van een topschaatser. Met zijn olympische ervaring uit Vancouver 2010 voorzag hij de sportliefhebbers van achtergrondinformatie. “Sven Kramer is één van de topsporters die enorm veel teruggeeft aan het schaatsen. Dat is niet altijd even zichtbaar, maar hij is actief een voorbeeld voor de schaatsjeugd.” 
De Roever greep de Olympische Spelen aan om de ondersteuning die het topsportloket biedt onder de aandacht te brengen. “Naast het ondersteunen van de groei- en kernsporten organiseert het loket ook workshops, zoals bijvoorbeeld een voedingsbijeenkomst bij Rabbits Baseball”, vertel De Roever. Andere mogelijkheden zijn workshops op het gebied van mentale weerbaarheid en crowdfunding. 
Een individuele sporter kan ook aankloppen bij Topsport Haarlemmermeer. “We ondersteunen bij medische zaken en helpen organisatorisch wanneer sporters vastlopen op school”. Sinds 1 november bekleedt De Roever de functie van topsportcoördinator. Een taak die haar als ex-topsporter met olympisch goud op zak op het lijf geschreven is. 
Tijdens de schaatsritten van de Nederlanders was de spanning te snijden onder de sportliefhebbers. Het ontluisterende optreden Kramer zorgde voor een bedrukte stilte onder de aanwezige partners. “Het was hem zo gegund, maar ook dat hoort bij topsport”, vond Van der Kieft.