Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » TopsUPport in De Wijnzaak

TopsUPport in De Wijnzaak

geplaatst op 08 februari 2019

De eerste ondersteuning gerealiseerd door TopsUPport Haarlemmermeer is een feit. Op donderdag 7 februari ontvingen g-tennisser Joshua Diseraad en talentvol atleet Ezra Verboom hun eerste steun tijdens een feestelijke avond in De Wijnzaak in Hoofddorp. Naast deze uitreiking introduceerde Topsport Haarlemmermeer in samenwerking met de CTS Group een nieuwe samenwerking.

Naar de Special Olympics en een nieuwe polsstok

Joshua Diseraad, tennisser met een verstandelijke beperking, ontving uit de handen van TopsUPport-ambassadeur Lex Vonk en eigenaar van AM match, een cheque ter waarde van € 500 voor zijn deelname aan de Special Olympics World Summer Games in Abu Dhabi op 9 maart 2019. Atletiektalent Ezra Verboom internationaal talent van AV Haarlemmermeer nam uit handen van de kersverse wethouder sport Mieke Booij zijn eerste donatie aan: een nieuwe polsstok van 4.60 meter.

 

Ook de inmiddels tot topturner uitgegroeide Casimir Schmidt van SV Pax en het Nederlands team was in De Wijnzaak aanwezig en lichtte persoonlijk toe hoe belangrijk -maar als talent moeilijk te vinden- sponsors voor hem zijn. “Toen ik jong was heb ik vijftig bedrijven aangeschreven op zoek naar sponsoring. Ik kreeg maar van een bedrijf respons en zij zijn nog steeds mijn sponsor.” Inmiddels beschikt Casimir over een eigen auto, deze auto is voorzien van veel reclame. “In eerste instantie sponsorden deze bedrijven mij niet, maar ik vond het leuke bedrijven en gaf ze zo een podium. De meeste van hen sponsoren mij nu wel, super!”

 
CTS Group en Topsport Haarlemmermeer

Kirsten van Ewijk, verantwoordelijk voor de pr & marketing bij CTS Group vertelde tijdens haar interview met sportjournalist Andy Houtkamp over de visie van het bedrijf uit Nieuw-Vennep: “We vinden het ondersteunen van sporten belangrijk, dit doen we lokaal maar ook landelijk bij verschillende sporten. Naast sponsor te zijn van atlete Anouk Vetter, zijn we ook logistiek partner van de atletiekunie”. Topsport Haarlemmermeer en CTS Group maakten van de gelegenheid gebruik op deze avond te vertellen over een nieuw initiatief; CTS Group Young Talents. In dit team worden in samenwerking met Topsport Haarlemmermeer een aantal talenten opgenomen die voldoen aan een bepaald niveau en status. Zij krijgen ondersteuning op financieel en maatschappelijk gebied van CTS Group. Een prachtig nieuw initiatief waar binnenkort meer over bekend wordt gemaakt.

Anouk Vetter atleet van TeamNL kon dat alleen maar beamen: “de afgelopen jaren heeft CTS Group mij gesponsord en ik kan niet benadrukken hoe veel dat mij geholpen heeft”. Anouk gaf aan dat sponsoring haar minder stress oplevert. “Ik hoef me minder druk te maken om randzaken als hoe ik ergens kom, of ik een trainingskamp wel kan betalen, etc. Hierdoor heb ik veel meer rust voor waar het echt om gaat; trainen en presteren!”.

 
Fanbased Foundation

Na het verhaal van Kirsten bracht oud-Olympiër Tim Jenniskens nog meer interessant sportnieuws. Met zijn bedrijf Fanbased Foundation, onderdeel van Fanbased uit Amstelveen, helpt hij sporters aan het einde en na hun topsportcarrière op het maatschappelijke vlak. “Wij geloven dat topsporters tijdens hun topsportcarrière unieke competenties en vaardigheden ontwikkelen die zij in kunnen zetten in hun maatschappelijke carrière. Wij ondersteunen, ontwikkelen en begeleiden topsporters bij het benutten van deze unieke kwaliteiten en dragen zo actief bij aan een maatschappelijke zachte landing.”

 
TopsUPport Haarlemmermeer

 

TopsUPport is onderdeel van Topsport Haarlemmermeer en is een initiatief van oud-Olympiër en topsportcoördinator Lisanne de Roever en haar vijf ambassadeurs; Ruud van Hecke, Lex Vonk, Erik Klein Nagelvoort, Frank Griekspoor en Rik Balder. Sinds de lancering op 8 november 2018 heeft TopsUPport 28 bedrijven aan zich weten te verbinden. Bedrijven kunnen lid worden voor 500 euro per jaar. Met dat geld ondersteunen we topsporters en talenten op weg naar hun ultieme doel. Heeft u vragen of wilt u ook lid worden, neem dan contact op met lderoever@topsporthaarlemmermeer.nl.